Αγώνες WRC

WRC: "Ανασχηματισμός" ενόψει...

Ενώ οι οριστικές αποφάσεις για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο αναμένονται πολύ σύντομα, το πρόγραμμα του πρωταθλήματος θεωρείται περισσότερο από πιθανό πως οδεύει προς αναθεώρηση.

Οι εξελίξεις της πανδημίας αφήνουν περιθώρια για μόνο ένα δεδομένο: Ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Σε αυτό το πλαίσιο, πληροφορίες από το εξωτερικό, αναφέρουν πως ανεξάρτητα από ότι συμβεί με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

Όσον αφορά στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, που έχει προγραμματιστεί για τις 21-24 Ιανουαρίου, οι προετοιμασίες συνεχίζονται κανονικά. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Γάλλου Πρωθυπουργού, Jean Castex, θα παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά σε ότι θα ισχύσει στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του DirtFish, ο αγώνας βρίσκεται κοντά στο να λάβει πράσινο φως διεξαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει και "Plan B", με βάση το οποίο εφόσον η διεξαγωγή του Ράλλυ Μόντε Κάρλο δεν καταστεί εφικτή λόγω της κατάστασης τώρα, ο θρυλικός αγώνας θα μεταφερθεί σε επίλογο της χρονιάς, το Δεκέμβριο.

Rally Arctic

Στο μεταξύ, ενώ οι εξελίξεις για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο θα οριστικοποιηθούν πολύ σύντομα, η αντικατάσταση του ακυρωθέντος Ράλλυ Σουηδίας από Ράλλυ στη Βόρεια Φινλανδία, θεωρείται περισσότερο από πιθανή. Εφόσον αυτό συμβεί, θα πρόκειται για το δεύτερο Arctic Rally της φετινής σεζόν, αφού το πρώτο προγραμματίζεται για τις 15-16 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή και του πιλότου της Mercedes F1, Valtteri Bottas. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο χιονισμένος αγώνας που θα έχει ως επίκεντρο το Rovaniemi, προγραμματίζεται για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, πληροφορίες του DirtFish αναφέρουν πως και το Ράλλυ Ypres είναι έτοιμο να εισέλθει, οριστικά αυτή τη χρονιά, στο πρόγραμμα του WRC, όπου δε θα βρεθεί το Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας. Πέρυσι, ο ιστορικός αγώνας ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας και φέτος, έγινε προσπάθεια να μεταφερθεί από την Ουαλία στη Βόρεια Ιρλανδία, η οποία με βάση τα ρεπορτάζ, απέβη άκαρπη. Έτσι, η αντικατάστασή του κατέστη αναγκαία και ο βελγικός αγώνας, είναι έτοιμος να πάρει το χρίσμα, όχι απαραίτητα στην ημερομηνία του Ράλλυ Μ. Βρετανίας.

Από εκεί και έπειτα, τελευταίες πληροφορίες θέλουν και το Ράλλυ Monza να επανέρχεται στο προσκήνιο, ωστόσο όλα τα παραπάνω μένει να επιβεβαιωθούν με επίσημες ανακοινώσεις, ορισμένες εκ των οποίων, δε θα αργήσουν.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου