22 Ιουλ 2018

WRC: Αναβάθμιση για όλους!

Στο Ράλλυ Φινλανδίας όλες οι ομάδες του WRC θα παρουσιάσουν σημαντικές βελτιώσεις στις αγωνιστικές τους κατασκευές!

Όλες οι ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ εκμεταλλεύθηκαν το καλοκαίρι και το “παράθυρο” που δίνει η Ομοσπονδία για τη χρήση των “joker” που έχουν στη διάθεση τους, αναβαθμίζοντας τις αγωνιστικές τους κατασκευές στη μάχη των τίτλων. Οι σημαντικότερες και πλέον ευδιάκριτες είναι οι αλλαγές που υπέστη το Ford Fiesta WRC, αφού εντοπίζονται στον τομέα της αεροδυναμικής. Θυμίζουμε, ότι το νέο πακέτο έχει σχεδιαστεί στην αεροδυναμική σήραγγα της Ford Perfomance στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έτσι, το ανασχεδιασμένο πακέτο του Fiesta, έχει περιορισμένες αλλαγές στο εμπρός μέρος και ριζικές στο πίσω! Συγκεκριμένα, νέα είναι η πίσω αεροτομή, ο μεγαλύτερος διαχύτης αλλά και οι πλαϊνοί αεραγωγοί πίσω που είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς του Yaris WRC. Στόχος είναι τα μεγαλύτερα περιθώρια πρόσφυσης και το αυτοκίνητο να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ευστάθεια στα γρήγορα και πατημένα κομμάτια. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε ότι τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις θα διαθέτει μόνο το αυτοκίνητο του Sebastien Ogier, αφού η M-Sport δεν πρόλαβε να κατασκευάσει τα συγκεκριμένα μέρη και για τα αυτοκίνητα των Evans και Sunninen.

Στην αντίπερα όχθη, η Toyota θα παρουσιάσει μία βελτιωμένη εκδοχή του κινητήρα του Yaris, καλύτερες τιμές ισχύος και ροπής, διαθέσιμες σε περισσότερο ωφέλιμο εύρος στροφών. Αντίστοιχα, η Hyundai έχει εξελίξει ένα νέο κεντρικό διαφορικό, το οποίο αναμένεται να εξαλείψει τα φαινόμενα υποστροφής για τα οποία έχουν παραπονεθεί οι οδηγοί της ομάδας. Βέβαια, αυτό αναμένεται να βοηθήσει περισσότερο τους Neuville, Mikkelsen, Sordo και Paddon, στις ασφάλτινες επιφάνειες. Τέλος, η Citroen εξακολουθεί να βελτιώνει το C3 WRC και στη Φινλανδία αναβαθμισμένος θα είναι τόσο ο κινητήρας, όσο και η γεωμετρία της ανάρτησης.

Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς, όσο πλησιάζουμε στο τέλος, τόσο περισσότερο φουντώνει η μάχη των τίτλων και οι ομάδες θέλουν να προσφέρουν στους οδηγούς τους τις καλύτερες συνθήκες για τη διεκδίκηση τους._Π.Τ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: