Αγώνες WRC

WRC: Αυξημένες πιθανότητες για Εσθονία, Βέλγιο, Σαρδηνία – Δυσκολίες για Γερμανία

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα Ράλλυ Εσθονίας, Ypres Βελγίου και Σαρδηνίας να βρίσκονται κοντά σε ένταξη στο φετινό θεσμό, την ώρα που οι πιθανότητες διεξαγωγής των Ράλλυ Γερμανίας, Τουρκίας και Ιαπωνίας είναι μειωμένες.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, που λογικά θα προκύψουν μετά το αυριανό Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA, παρουσιάζονται νέα δεδομένα σχετικά με τους αγώνες που θα συστήσουν το ανανεωμένο ημερολόγιο του WRC. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 3 αγώνες βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση μιας θέσης, ενώ ακόμη 3 θεωρείται απίθανο να διεξαχθούν. Η κύρια παράμετρος, βάσει της οποίας προχωρά (ή όχι) η διοργάνωση του εκάστοτε αγώνα, έγκειται στους υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν σε κάθε χώρα και ως εκ τούτου, τα δεδομένα διαφοροποιούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα

Ας δούμε αναλυτικά πως διαμορφώνεται το τοπίο ενόψει της αυριανής συνεδρίασης, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από το εξωτερικό.

germany

Δυσκολίες για Γερμανία, Τουρκία, Ιαπωνία

Με βάση τις ακυρώσεις που έχουν ήδη προκύψει (Σαφάρι, Φινλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ουαλία), οι αγώνες που παραμένουν στο ισχύον πρόγραμμα είναι τα Ράλλυ Γερμανίας, Τουρκίας και Ιαπωνίας. Ωστόσο, για διαφορετικούς λόγους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θεωρείται δύσκολο να διεξαχθεί κάποιος από αυτούς. Όσον αφορά στο Ράλλυ Γερμανίας, το τελευταίο “χτύπημα” ήρθε χθες από την Angela Merkel. Λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανακοίνωσε πως η απαγόρευση μεγάλων γεγονότων θα έχει διάρκεια έως τον Οκτώβριο. Καθώς το Ράλλυ Γερμανίας έχει προγραμματιστεί για τις 15-18 Οκτωβρίου, η διεξαγωγή του φαντάζει πολύ δύσκολη, από τη στιγμή που έχει ήδη ακυρωθεί ένα τεράστιο γεγονός, όπως το Oktoberfest.

Από εκεί και έπειτα, για το Ράλλυ Τουρκίας δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, πέραν του γεγονότος ότι η διεξαγωγή του δε θεωρείται πιθανή. Ανάλογη τύχη αναμένεται να έχουν τα Ράλλυ Ιαπωνίας και Αργεντινής -το οποίο έχει αναβληθεί- λόγω της δυσκολίας μετακίνησης ομάδων και εξοπλισμού, σε αυτές τις χώρες.

estonia

Είσοδος για Εσθονία, Βέλγιο – Εντός πλάνων και η Σαρδηνία

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, τα Ράλλυ Εσθονίας και Ypres Βελγίου, βρίσκονται πολύ κοντά στην ένταξή τους στο φετινό ημερολόγιο του WRC. Η τοπική αγωνιστική αρχή δέχθηκε κρούση να διοργανώσει το Ράλλυ Εσθονίας -που σε προγενέστερο χρόνο είχε ακυρωθεί- τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με την κυβέρνηση της χώρας να στέκεται αρωγός, αφού σύμφωνα με πληροφορίες είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει ένα ποσό της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στο εγχείρημα. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε, πως το Ράλλυ Εσθονίας θα είναι διαφορετικός αγώνας, σε διαφορετικές ειδικές διαδρομές, από το Ράλλυ DirtFish που προγραμματίζεται για τις 7-8 Αυγούστου.

Από εκεί και έπειτα, δεδομένη θεωρείται η διεξαγωγή του ασφάλτινου Ράλλυ Ypres, στο πλαίσιο του WRC. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο αγώνας σχεδιάζεται για τις 1-4 Οκτωβρίου, με τις δύο πρώτες ημέρες να πραγματοποιούνται στην περιοχή της Ypres και την καταληκτική ημέρα, στο Spa, όπου θα χρησιμοποιηθούν και σημεία της πίστας Spa-Francorchamps, όπως η περίφημη στροφή Eau Rouge.

Το Ράλλυ Σαρδηνίας, φαίνεται αυτή τη στιγμή πως θα αποτελέσει τον μοναδικό αγώνα από όσους αναβλήθηκαν, που εντέλει θα διεξαχθεί φέτος. Πρόσφατα, η ιταλική ομοσπονδία ανακοίνωσε την πρόθεση να διοργανώσει τον αγώνα, ο οποίος αναμένεται να λάβει χώρα, στην ημερομηνία που είχε αρχικά προγραμματιστεί το Ράλλυ Ουαλίας (29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου).

Βέβαια, εφόσον ισχύσουν τα παραπάνω, το σύνολο των αγώνων ως το τέλος της χρονιάς είναι 6, οπότε για την απονομή των πρωταθλημάτων, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ακόμη ένα ράλλυ. Ισχυρή υποψηφιότητα είναι αυτή της Λετονίας, που θα φιλοξενήσει τον 2ο γύρο του ERC στις 14-16 Αυγούστου και βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη FIA και τον Promoter του WRC. Τις τελευταίες ημέρες, φήμες έχουν ακουστεί και για άλλους αγώνες από τον εν λόγω θεσμό, όπως τα Ράλλυ di Roma Capitale (24-26 Ιουλίου), Κύπρου (16-18 Οκτωβρίου) και Καναρίων Νήσων (26-28 Νοεμβρίου), που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια, ενδιαφέρον να ενταχθεί στο WRC εκφράζει και η Κροατία, κάτι που πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει μετουσιωθεί σε απτό αποτέλεσμα.

Εκτός απροόπτου, το τοπίο θα διαλευκανθεί πολύ σύντομα, με την ανακοίνωση που θα προκύψει από το αυριανό Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA. Ως τότε, υπομονή!

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου