Αγώνες WRC

WRC: Δε θέλει να στεφθεί πρωταθλητής με 3 αγώνες ο Ogier

Στην ανάγκη διεξαγωγής και άλλων αγώνων μέσα στη χρονιά στάθηκε ο Sebastien Ogier, τονίζοντας πως δε θα ήθελε να κατακτήσει τον φετινό τίτλο μετά από μόλις 3 ράλλυ.

Αν και επικεφαλής της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οδηγών, ο Sebastien Ogier ανέφερε αυτό που αποτελεί κοινή άποψη, ότι δηλαδή δε θεωρεί πως μπορεί να υπάρξει απονομή τίτλων, δίχως τη διεξαγωγή άλλων αγώνων φέτος.

Καθώς δεν υπάρχει κανονισμός από τη FIA, που να προβλέπει τον αριθμό αγώνων που πρέπει να διεξαχθούν ώστε να απονεμηθούν οι τίτλοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, θεωρητικά ο Ogier -που προηγείται στη βαθμολογία- θα μπορούσε να κατακτήσει τον 7ο τίτλο του, ακόμη και αν δεν πραγματοποιηθούν άλλοι αγώνες.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, πάντως, ο Διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton, είχε αναφέρει πως για να χριστούν οι φετινοί πρωταθλητές, στόχος είναι να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 7 αγώνες. Με δεδομένο ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τα Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Σουηδίας και Μεξικού, αυτό σημαίνει πως για να ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ 2020, πρέπει να διοργανωθούν ακόμη τουλάχιστον 4 αγώνες.

Sebastien Ogier-Julien Ingrassia

Sebastien Ogier και Julien Ingrassia, λίγες στιγμές μετά τη νίκη τους στο Ράλλυ Μεξικού

Μιλώντας στο DirtFish, ο Sebastien Ogier δήλωσε πως θεωρεί ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί λίγα ράλλυ, καθώς και πως θα ήταν χρήσιμο, το σπορ να κοιτάξει το παρελθόν, ώστε να έχει μια εικόνα για τους αγώνες που απαιτούνται για τη στέψη των πρωταθλητών.

"Σίγουρα τα ράλλυ δεν είναι αρκετά. Οι 3 αγώνες, είναι πολύ λίγοι," δήλωσε ο Sebastien Ogier. "Νομίζω ότι κατά τη δεκαετία του '90, υπήρξαν χρονιές που το πρωτάθλημα περιλάμβανε μόλις 8 αγώνες. Νομίζω ότι μπορούμε να το αποκαλούμε πρωτάθλημα αν συμβεί έτσι. Θα είναι το ίδιο για όλους. Ασφαλώς θα προτιμούσαμε να κάνουμε ολόκληρο το πρωτάθλημα, όμως αν αυτό δε συμβαίνει θα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με όσους αγώνες γίνουν."

Επιπλέον, ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλλυ και επικεφαλής της φετινής προσπάθειας της Toyota, σχολίασε την προσπάθεια επανέναρξης του θεσμού, με βασικό "στόχο" για να συμβεί αυτό, το Ράλλυ Φινλανδίας στις 6-9 Αυγούστου: "Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Έχω ακούσει πως δεν είναι απλό. Η διοργάνωση διεθνών γεγονότων είναι περίπλοκη. Όμως ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε και να το κάνουμε να φανεί σαν μια σεζόν. Δε θα είναι μια φυσιολογική χρονιά και δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνουν πάνω από 10 αγώνες φέτος."

Ακόμη, ο Ogier αναφέρθηκε στο συγκριτικό πλεονέκτημα του WRC σε σύγκριση με άλλα μηχανοκίνητα σπορ, στην προσπάθεια επανεκκίνησης και ολοκλήρωσης της αγωνιστικής χρονιάς: "Έχουμε την τύχη να έχουν ήδη διεξαχθεί 3 αγώνες, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας τυχερούς, καθώς κανένα άλλο πρωτάθλημα δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο. Έχουμε ήδη 3 αγώνες, αν καταφέρουμε να κάνουμε μερικούς αγώνες, δηλαδή 7 ή 8, θα είναι σαφώς καλύτερα από το τίποτα."

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου