Αγώνες WRC

WRC: Δεν κινδυνεύει από τον κορονοϊό το Ράλλυ Μεξικό, σύμφωνα με τους διοργανωτές του

Με ανακοίνωσή τους, οι αρχές του Μεξικού τονίζουν πως η διεξαγωγή του 3ου γύρου του φετινού WRC δεν κινδυνεύει από τον κορονοΐο, με ομάδες και οδηγούς να είναι έτοιμοι για το υπερατλαντικό ταξίδι.

Αν και πρόσφατα υπήρξαν 5 κρούσματα κορονοΐου στο Μεξικό, όλα δείχνουν πως η διεξαγωγή του Ράλλυ Μεξικού, δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Ο 3ος γύρος του φετινού WRC, που θα διεξαχθεί στις 12-15 Μαρτίου, θα έχει για ακόμη μια χρονιά ως επίκεντρο την πόλη της Leon.

Ενόψει του αγώνα, η Οργανωτική Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τοπικές αρχές υγείας, ώστε να διασφαλίσει πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Σε αυτό το πλαίσιο και για την αποφυγή δημιουργίας αμφιβολιών, τόσο οι διοργανωτές όσο και η Γραμματεία Υγείας του Guanajuato, εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλλυ Μεξικού αναφέρει: «Ο Γραμματέας Υγείας του Guanajuato, Daniel Albero Diaz Martinez, δήλωσε πως δεν υπάρχει ρίσκο αναστολής του ράλλυ, λόγω των περιπτώσεων COVID-19 που ανιχνεύθηκαν στο Μεξικό».

Από την πλευρά του, ο Daniel Albero Diaz Martinez πρόσθεσε: «Έχουμε εφαρμόσει ένα σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης για να παρακολουθήσουμε όλους τους οδηγούς και ομάδες που έρχονται από χώρες όπου η κατάσταση είναι πιο σοβαρή, όπως Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Ιταλία, Ιράν και Σιγκαπούρη. Το Ράλλυ Μεξικόύ θα διεξαχθεί εντός του πλαισίου αυτών των προληπτικών μέτρων, με υποστήριξη από ομάδα επιδημιολόγων και εργαζόμενων στο χώρο της υγείας, οι οποίοι θα βρίσκονται στα σημεία με τους περισσότερους θεατές, καθώς και στο Rally Campus της Leon».

Ο διευθυντής του αγώνα, Patrick Suberville πρόσθεσε πως «όλα είναι τακτοποιημένα για τον αγώνα και είμαστε προετοιμασμένοι να βοηθήσουμε τις αρχές σε οτιδήποτε μας ζητηθεί. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοιωνία μαζί τους και ακολουθούμε τις οδηγίες».

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου