Αγώνες WRC

WRC: Δεν θα γίνει το Ράλλυ Αυστραλίας

Οι οργανωτές του Ράλλυ Αυστραλίας πήραν τελικά την απόφαση να ακυρώσουν τον αγώνα, εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται γύρω από το Coffs Harbour.

Με μια προφανή κίνηση, οι διοργανωτές του Ράλλυ Αυστραλίας αποφάσισαν να ακυρώσουν τον αγώνα – τον τελευταίο του θεσμού για φέτος- εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας, μετά από διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας, την FIA και την τοπική κοινότητα.

Η περιοχή γύρω από το Coffs Harborur, τη βάση του 14ου αγώνα για το 2019, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν διεθνή δίκτυα, η εικόνα στην περιοχή είναι «καταστροφική».

Ο πρόεδρος της οργάνωσης του αγώνα, Ανδρέας Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η ακύρωσή του ήταν η μόνη επιλογή με δεδομένο το ζήτημα της ασφάλειας για περισσότερους από 1.000 ανθρώπους με εμπλέκονται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στον φετινό αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα:

«Λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα και την ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν στο ράλλυ και φυσικά την ευρύτερη κοινότητα, δεν κρίνεται σκόπιμο να διεξαχθεί ο αγώνας.

«Οι σκέψεις μας είναι με την κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας, ειδικά τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα, την περιουσία και τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών. Ευχαριστούμε την κοινότητα των αγώνων για την υποστήριξη και την κατανόηση»._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου