Αγώνες WRC

WRC: Δεύτερη ομάδα για Mikkelsen και Breen σκέφτεται η Hyundai

Οι φήμες για προσπάθεια δημιουργίας δεύτερης ομάδας από την Hyundai επιβεβαιώθηκαν από το πλέον επίσημα χείλη, δηλαδή από τον Andrea Adamo.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της FIA, που επιτρέπει τη δημιουργία δεύτερης ομάδας το 2020, ήρθε ως επιβεβαίωση της πρόθεσης των Hyundai και Toyota να συμμετάσχουν με περισσότερα των 3 αυτοκινήτων σε ορισμένους αγώνες. Ήδη, έχει ανακοινωθεί πως ο Jari Matti Latvala θα λάβει μέρος σε τουλάχιστον 2 αγώνες με Toyota Yaris WRC, ενώ πριν από λίγες ημέρες επιβεβαιώθηκε και η παρουσία του Takamoto Katsuta, για 8 αγώνες με αντίστοιχο αυτοκίνητο.

Andreas Mikkelsen

Κινητικότητα όμως υπάρχει και στο στρατόπεδο της Hyundai, καθώς ο επικεφαλής της κορεατικής ομάδας, Andrea Adamo, δεν έχει κρύψει πως θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία του με τους Andreas Mikkelsen και Craig Breen. Αμφότεροι συμμετείχαν στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών από τη Hyundai το 2019, με τον Νορβηγό να κατακτά μάλιστα την 4η θέση στη βαθμολογία Οδηγών. Μετά τη μεταγραφή του Ott Tanak και τη διατήρηση των Thierry Neuville, Sebastien Loeb και Dani Sordo, ουσιαστικά δεν υπάρχει χώρος για τους Mikkelsen και Breen, τους οποίους ωστόσο ο Andrea Adamo θέλει να διατηρήσει στην ομάδα.

Craig Breen

Σε ερώτηση αν η συνεργασία με τους δύο προαναφερθέντες συνεπάγεται επιστροφή της ομάδας Hyundai N στο WRC, ο Andrea Adamo δήλωσε στο βρετανικό Τύπο:

«Συζητάω για πολλά πράγματα και πολλές επιλογές. Εργαζόμαστε μαζί με τον Craig και τον Andreas. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά ώστε να τους κρατήσουμε μαζί μας. Όπως γνωρίζουμε, την επόμενη χρονιά θα υπάρχουν λιγότερα World Rally Cars και το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να εφεύρω τρόπους για να προκύψουν περισσότερα. Όπως είδατε φέτος, ήδη έχω αρχίσει τις εφευρέσεις και θέλω να το συνεχίσω αυτό. Δεν ξέρω πως ή πότε θα συμβεί, όμως το πιο σημαντικό είναι να έχεις μια ιδέα, ώστε να προκύψει ένας στόχος και έπειτα, όλα αυτά να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα.»

Hyundai

Η δημιουργία δεύτερης ομάδας για την Hyundai δεν είναι κάτι άγνωστο, αφού ήταν μια ενέργεια που είχε πράξει αρκετές φορές μεταξύ 2014 και 2016, μέχρι την εμφάνιση των τελευταίας γενιάς WRC. Πέραν της συμμετοχής με το Hyundai i20 Coupe WRC υπό τον μανδύα της Hyundai Motorsport N, οι Andreas Mikkelsen και Craig Breen θεωρείται πολύ πιθανό να οδηγήσουν, κυρίως ο δεύτερος, και το Hyundai i20 R5 σε ορισμένους αγώνες. _Ν.Δ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου