Αγώνες WRC

WRC: Επιβεβαίωση για σκέψεις διεξαγωγής του Ράλλυ Σαρδηνίας μετά το καλοκαίρι

Σε κοινή συνέντευξη που μεταδόθηκε διαδικτυακά πριν λίγη ώρα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Promoter του WRC, Oliver Ciesla, επιβεβαίωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο διεξαγωγής του Ράλλυ Σαρδηνίας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Όπως είχαμε γράψει νωρίτερα, πληροφορίες από την Ιταλία ανέφεραν πως, έπειτα από τις ακυρώσεις των Ράλλυ Φινλανδίας και Νέας Ζηλανδίας, οι πιθανότητες διεξαγωγής του Ράλλυ Σαρδηνίας είναι αυξημένες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε μέσω κοινής διαδικτυακής συνέντευξης, την οποία διοργάνωσε η Ιταλική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, ACI Sport. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ACI, Angelo Sticchi Damiani, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, Antonio Turitto, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του WRC Promoter, Oliver Ciesla και ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo.

Η πληροφορία για σκέψεις διεξαγωγής του αγώνα, επιβεβαιώθηκε από τον Oliver Ciesla. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Promoter του WRC, δήλωσε πως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, η αναζήτηση ημερομηνίας για το Ράλλυ Σαρδηνίας, τον επόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, είναι κάτι εφικτό. Επιπλέον, τόνισε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας να διεξαχθούν όσο περισσότερα ράλλυ γίνεται -αφού θυμίζουμε πως στόχος είναι η πραγματοποίηση τουλάχιστον 7 αγώνων φέτος- θα υπάρξουν συζητήσεις για διευκόλυνση των διοργανωτών σε οικονομικό επίπεδο, ενώ θα υπάρχει και ευελιξία αναφορικά με τις ημέρες που θα περιλαμβάνει ο κάθε αγώνας.

Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί θα ήθελαν ιδανικά ο αγώνας να διοργανωθεί, εφόσον η υγειονομική κατάσταση το επιτρέπει, κατά την περίοδο ανάμεσα σε τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου. Όπως επίσης αναφέρθηκε στη συνέντευξη, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης του αγώνα, θα υπάρχουν μέσα στον Ιούνιο, όταν και θα καταστεί πιο σαφές το πλαίσιο σχετικά με τις μετακινήσεις ατόμων τόσο εντός, όσο και εκτός Ιταλίας.

Πέραν της συζήτησης για το Ράλλυ Σαρδηνίας, η συνέντευξη περιστράφηκε και γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία όπως τόνισε και ο Andrea Adamo, βιώνει ήδη μια κρίση. Προφανώς, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και κατά συνέπεια το WRC, που βασίζεται στην εμπλοκή των Κατασκευαστών, επηρεάζονται και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.

Υπενθυμίζουμε, πως το Ράλλυ Σαρδηνίας είχε αρχικά προγραμματιστεί για το τριήμερο που διανύουμε, ωστόσο οι εξελίξεις με την πανδημία του COVID-19, οδήγησαν στην αναβολή του.  

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου