28 Νοε 2017

WRC: Επίσημο! Με Ogier και Evans η M-Sport

Ο Sebastien Ogier θα συνεχίσει και το 2018 στην M-Sport, με τον Elfyn Evans να τον πλαισιώνει με το δεύτερο Ford Fiesta WRC.

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastien Ogier θα παραμείνει στην ομάδα της M-Sport και το 2018, κάτι που ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα η βρετανική ομάδα. Ο Γάλλος θα αποτελέσει τον πρώτο οδηγό της ομάδας, με τον Elfyn Evans να οδηγεί το δεύτερο αυτοκίνητο. Ο Ogier είχε δηλώσει ότι είτε θα παρέμενε στην ομάδα, είτε θα αποσυρόταν από το WRC, επιλέγοντας εν τέλει να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Malcolm Wilson τον οποίο και εκτιμά απεριόριστα. “Δεν μπορούσα να μιλήσω ανοικτά, αλλά είχα ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό ότι ήθελα να παραμείνω στην M-Sport και τη νέα χρονιά. Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για το τι που ήθελα και εν τέλει που θα πήγαινα. Κάποιοι έκαναν λόγο για τα χρήματα, αλλά μπορώ να σας πω ότι η επιλογή μου δεν ήταν μόνο για τα χρήματα. Μίλησα και με τις άλλες ομάδες και έπρεπε να με πείσουν, όχι από την πλευρά των χρημάτων. Τα λεφτά δεν αγοράζουν ένα σπουδαίο αφεντικό και ο Malcolm μου προσφέρει αυτό το συναίσθημα. Πραγματικά ένιωσα πόσο πολύ ήθελε να με κρατήσει στην ομάδα και πόσο σκληρά πάλεψε για αυτό. Απολαμβάνω τη συνεργασία μου μαζί του και με την ομάδα”, είπε ο Γάλλος στην ανακοίνωση της M-Sport.

Όπως αναμενόταν, ο Elfyn Evans πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα και θα οδηγεί το δεύτερο αυτοκίνητο, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο οδηγός για το 3ο Fiesta WRC. “Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που κρατήσαμε τον Sebastien και τον Elfyn. Τώρα μπορούμε να επικεντρώσουμε όλη μας την προσοχή στο αυτοκίνητο και στην εξέλιξη που έχουμε προγραμματίσει για τη νέα χρονιά”, είπε ο Malcolm Wilson και συνέχισε: “Αυτά είναι πολύ σημαντικά νέα που σίγουρα άξιζε να περιμένουμε. Είμαι πανευτυχής που θα έχουμε τον Sebastien και τον Julien (Ingrassia) μαζί μας και τη νέα χρονιά. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετά, ίσως και περισσότερο σε σχέση με πέρσι, αλλά καταφέραμε και τα βρήκαμε. Οι συζητήσεις μαζί του ήταν ξεκάθαρες. Μας είπε τι ήθελε και εμείς βρήκαμε τον τρόπο για να το καταφέρουμε.”

Οι φήμες αναφέρουν ότι η Ford Europe είναι αυτή που θα βοηθήσει την ομάδα του Malcolm Wilson στην αύξηση του προϋπολογισμού, ενώ το ρόλο της θα παίξει για ακόμα μία φορά η Red Bull. Η ουσία είναι ότι ο πεντάκις Πρωταθλητής δεν πρόκειται να αποσυρθεί και θα συνεχίσει διεκδικώντας τον 6ο τίτλο της καριέρας του._Π.Τ.

Ετικέτες: