Αγώνες WRC

WRC: Επιστροφή μετ' εμποδίων για τον Neuville

Ο Thierry Neuville επέστρεψε πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 Coupe WRC για δοκιμές στη Φινλανδία, οι οποίες έληξαν πρόωρα λόγω εξόδου από το δρόμο.

Το Home Shakedown της Hyundai Motorsport συνεχίζεται και αυτή τη φορά, σειρά πήρε ο Thierry Neuville. Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 32 του χρόνια, ο γεννηθείς στις 16 Ιουνίου 1988 Βέλγος οδηγός, αναφέρθηκε στην “επεισοδιακή” επιστροφή του στα πηδάλια του Hyundai i20 Coupe WRC έπειτα από αρκετό καιρό, καθώς και στην καθημερινότητά του σε Βέλγιο και Μονακό (όπου διαμένει).

Η πανδημία του COVID-19 επηρέασε το WRC σε μεγάλο βαθμό, με τους οδηγούς και τους συνοδηγούς να μένουν εκτός αγωνιστικών αυτοκινήτων για σχεδόν 3 μήνες, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul επέστρεψαν στο Hyundai i20 Coupe WRC πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο δοκιμών στη Φινλανδία, οι οποίες διακόπηκαν την πρώτη ημέρα, λόγω εξόδου από το δρόμο, που ευτυχώς περιορίστηκε σε υλικές ζημιές για το αυτοκίνητο.

Thierry Neuville

Ας αφήσουμε όμως τον Thierry Neuville να μας αφηγηθεί την άτυχη στιγμή του, καθώς και όσα έκανε (ή δεν έκανε) κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αναλυτικά, ο Βέλγος είπε:

Σχετικά με τις δοκιμές και την έξοδο στη Φινλανδία: “Η επιστροφή πίσω από το τιμόνι και η εξαιρετική αίσθηση της οδήγησης ενός αυτοκινήτου προδιαγραφών WRC, ήταν διασκεδαστική. Οι πρώτοι αγώνες της σεζόν φαίνονται πολύ μακρινοί πια, οπότε ήταν ωραίο να νιώσουμε ξανά την αδρεναλίνη, στη Φινλανδία. Αυτό δεν τελείωσε όπως θα θέλαμε, αφού το απόγευμα χτυπήσαμε ένα βράχο σε μια “μπούκα” , με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τουμπάρει αρκετές φορές”.

“Ευτυχώς ήμασταν καλά, όμως η επισκευή του αυτοκινήτου ήταν περίπλοκη οπότε αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε νωρίς τις δοκιμές. Η ομάδα εργάζεται κανονικά μετά το lockdown και γνωρίζουμε πως θα μπορούμε να συνεχίσουμε σύντομα. Παραμείναμε σε επαφή με την ομάδα του περασμένους μήνες και γνωρίζουμε πως όλοι ανυπομονούν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ήταν ωραίο που νιώσαμε ξανά αυτή την αίσθηση, έστω και αν αυτό διακόπηκε πρόωρα”.

Thierry Neuville

Για την “διαφορετική οδήγηση” που έκανε αυτή την περίοδο, λόγω της οικογενειακής επιχείρησης με cross karts: “Στην πραγματικότητα, βοηθούσα τον αδελφό μου με την εταιρεία μας στο Βέλγιο. Η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για μικρές επιχειρήσεις όπως η δική μας, όμως μείναμε απασχολημένοι προσπαθώντας να προβλέψουμε το μέλλον και να προετοιμαστούμε. Πρόσφατα, διοργανώσαμε μια τριήμερη εκδήλωση σε μια πίστα καρτ στη Βόρεια Ευρώπη, όπου αρκετές ομάδες ατόμων νοίκιασαν τα cross karts μας. Οδήγησα και εγώ, όμως ήταν απλά για διασκέδαση με την οικογένειά μου”.

Αναφορικά με την κατάσταση το Μονακό σήμερα: “Έχουμε σχεδόν επιστρέψει στην κανονικότητα εδώ. Τα εστιατόρια είναι ανοιχτά μέσω κοινωνικής αποστασιοποίησης και οι περιορισμοί παραμένουν. Τώρα, προσπαθούμε να αποφύγουμε σημεία με πολύ κόσμο, καθώς δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να πάμε εκεί, αλλά είναι ωραίο να έχεις την ευκαιρία να φας έξω”.

Για τις δραστηριότητές του ώστε να μείνει ενεργός: “Το Μάρτιο, όλα τα γυμναστήρια έκλεισαν και το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να πάμε βόλτα το σκύλο δύο φορές την ημέρας. Καθώς δεν είχα κανονική εγκατάσταση γυμναστηρίου, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το χώρο μου για ασκήσεις, ώστε να παραμείνω σε καλή φυσική κατάσταση. Τις προηγούμενες εβδομάδες, μπορέσαμε να προπονηθούμε έξω ξανά”.

Thierry Neuville

Για την αποτυχημένη προσπάθειά του να αποκτήσει νέες δεξιότητες: “Για λίγο σκέφτηκα να πάρω μαθήματα μαγειρικής από την φίλη μου, καθώς είμαι πολύ κακός σε αυτό, όμως εγκατέλειψα την ιδέα όταν συνειδητοποίησα πως δε με ευχαριστούσε και δεν είχα διάθεση να βελτιωθώ”.

Κλείνοντας, ο Thierry Neuville έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους του WRC: “Πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση και να κάνουμε ότι μπορούμε, για να τη λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το πιο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να σεβόμαστε τους κανόνες και να κάνουμε την καλύτερη διαχείριση των εαυτών μας, γιατί έχουμε διαφορετικές ανάγκες. Πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν προβλήματα, ειδικά όσοι διαθέτουν δικές τους επιχειρήσεις και έχουν υπαλλήλους, όμως πάντοτε σκέφτομαι πως όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και λύση”.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου