Αγώνες WRC

WRC: «Χαζό λάθος»!

Κάπως έτσι χαρακτήρισε ο Sebastien Ogier την έξοδο του στο Ράλλυ Τουρκίας, χωρίς ακόμα να μπορεί να εξηγήσει ακριβώς τι συνέβη και κατέληξε εκτός δρόμου.

Στα μέσα της δεύτερης ημέρας του Ράλλυ Τουρκίας, όλα έδειχναν να κυλούν ιδανικά για τον Sebastien Ogier. Ο Thierry Neuville είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει από σπασμένο αμορτισέρ, ενώ ο ίδιος είχε επισκευάσει το πρόβλημα με το ακρόμπαρο που αντιμετώπισε την ίδια στιγμή καταφέρνοντας να φτάσει στο σέρβις. Μπορεί να είχε πέσει στην 4η θέση της γενικής, αλλά οι ενδιάμεσοι χρόνοι στην 11η ε.δ. έδειχναν ότι στο τέλος της θα μπορούσε να είχε σκαρφαλώσει δεύτερος! Όμως, σε μία σχετικά κλειστή αριστερή στροφή, ο Γάλλος κατέληξε υποστρέφοντας εκτός δρόμου με αποτέλεσμα το Fiesta να κολλήσει στην άκρη του δρόμου και να είναι αδύνατο να το επαναφέρει στο δρόμο.

Ο πέντε φορές Πρωταθλητής ακόμα δεν έχει καταλάβει πως ακριβώς συνέβη: “Είναι δύσκολο να το αποδεχθώ”, είπε και συνέχισε: “Έκανα ένα χαζό λάθος σε μία αργή στροφή με χαμηλή ταχύτητα. Η μοναδική εξήγηση είναι πως σταμάτησε να δουλεύει το μυαλό μου. Ακόμα δυσκολεύομαι να καταλάβω το λάθος που έκανα. Ίσως, η ενέργεια που κατανάλωσα νωρίτερα στην επισκευή του Fiesta να επηρέασε την κρίση μου. Η ουσία είναι πως ήταν δύο πολύ κλειστές στροφές, δεν άκουσα τον Julien στη μία από τις δύο σημειώσεις, άργησα να φρενάρω και καταλήξαμε σε ένα δέντρο με περίπου 5 χλμ./ώρα! Στο 99% των περιπτώσεων δεν θα είχαμε πρόβλημα, αλλά το έδαφος ήταν τόσο μαλακό, που ουσιαστικά το αυτοκίνητο βυθίστηκε μόλις προσπάθησα να ξεκινήσω. Ήταν αδύνατο να συνεχίσω. Μετά από όλα την προσπάθεια που κάναμε το πρωί για να παραμείνουμε στον αγώνα, αυτή η εγκατάλειψη μου προκάλεσε τη μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω βιώσει. Όμως, δεν πρέπει αυτό να μας πτοεί. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος, διατηρώντας τις ελπίδες μας ζωντανές. Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά απομένουν τρεις αγώνες και όλα μπορούν να γίνουν.”_Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου