Αγώνες WRC

WRC: Η Toyota ανακοίνωσε επίσημα ότι δε θα υπάρξει Yaris WRC 2021

Σε επιβεβαίωση όσων είχαν δει το φως της δημοσιότητας, η Toyota Gazoo Racing ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, ότι τα σχέδια παρουσίασης του Yaris WRC 2021 για τη νέα χρονιά, ακυρώνονται.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από μερικές ημέρες, η Toyota έβαλε στον πάγο τα σχέδια παρουσίασης του Toyota Yaris WRC 2021 ενόψει της νέας χρονιάς, ως απότοκο των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, είναι πια επίσημο πως η ομάδα του Tommi Makinen θα συνεχίσει την εξέλιξη του Toyota Yaris WRC Spec1, ώστε να αγωνιστεί με αυτό και την επόμενη χρονιά. Όπως και να 'χει, η τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει στην Toyota από την εξέλιξη του παρόντος, καθώς και του αυτοκινήτου που ετοιμαζόταν για το 2021, θα χρησιμοποιηθεί και στην ανάπτυξη εκείνου, το οποίο θα παρουσιαστεί με αφορμή τους νέους κανονισμούς, που θα ισχύσουν από το 2022.

Tommi Makinen

Μιλώντας στο DirtFish, ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing WRT, Tommi Makinen, παραδέχθηκε πως ουσιαστικά ο λόγος της πρόωρης απόσυρσης του νέου αυτοκινήτου, ήταν η πανδημία του COVID-19:  "Ασφαλώς ήταν λόγω του κορονοϊού και θα έλεγα πως είναι εξαιτίας του. Ένας από τους λόγους είναι πως με βάση τους τωρινούς κανονισμούς, απαιτούνται 2500 δελτία αναγνώρισης οχημάτων παραγωγής, που ήταν κάτι πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση. Φυσικά είναι μεγάλη απογοήτευση για όλους, ειδικά για τους ανθρώπους που εργάστηκαν στο αυτοκίνητο και ήθελαν να δουν τη δυναμική του, καθώς όλοι ήθελαν να δουν το αυτοκίνητο. Όμως είναι κατανοητό πως πρόκειται για έναν χρόνο και την ίδια στιγμή, γνωρίζαμε πως οι κανονισμοί του 2022 είναι κοντά και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτούς".

Η ανακοίνωση της Toyota Gazoo Racing στο Twitter, ανέφερε: “Το σχέδιό μας είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το τρέχον Yaris WRC και να αγωνιστούμε με αυτό και το 2021. Πριν από το ξέσπασμα του COVID-19, συλλέξαμε πολλές χρήσιμες πληροφορίες από τις δοκιμές, όταν εξελίσσαμε τα GR Yaris και την έκδοση WRC".

"Τώρα θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε, για το σχεδιασμό του αυτοκινήτου προδιαγραφών 2022. Με ευγνωμοσύνη σε όσους εργάστηκαν στον ιατρικό τομέα για να παλέψουν ενάντια στον ιό, θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα”.

Διαβάστε τα tweets της Toyota Gazoo Racing:

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου