Αγώνες WRC

WRC: Και επίσημα στη Hyundai ο Ott Tanak

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2019 και τη Hyundai να επισημοποιούν και επίσημα προ ολίγου το «γάμο» τους για τις σεζόν 2020 και 2021.

Ο Εσθονός οδηγός, ο οποίος πριν μερικά μόλις 24ωρα εξασφάλισε και μαθηματικά στο Ράλλυ Ισπανίας το στέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο WRC για το 2019, θα πλαισιώσει τον Thierry Neuville στα μπάκετ του Hyundai i20 WRC από τη νέα σεζόν, με τους Dani Sordo και Sebastien Loeb να μοιράζονται μέχρι νεοτέρας το τρίτο αυτοκίνητο του Κορεάτη κατασκευαστή.

Ο Ott Tanak, επισημοποιώντας τη διαφαινόμενη εδώ και λίγες μέρες μεταγραφή του από το στρατόπεδο της Toyota σε εκείνο της Hyundai, δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που εντάσσομαι στους κόλπους της Hyundai Motorsport για το 2020.

«Το όραμα που μου παρουσίασε ο Andrea Adamo είναι πολύ ελπιδοφόρο και ταιριάζει με τις φιλοδοξίες μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω την ευκαιρία να είμαι μέλος της ομάδας….

«Έχω μεγάλο σεβασμό στο τι έχει πετύχει η Hyundai καθώς παλέψαμε μαζί της αρκετές σεζόν. Πάντα είχαν μια ανταγωνιστική ομάδα και ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, οπότε για εμάς είναι ενδιαφέρον να δούμε τα πράγματα τώρα από την άλλη πλευρά».

Από τη μεριά του, ο Andrea Adamo, ο διευθυντής της Hyundai Motorsport, δήλωσε:

«Η υπογραφή διετούς συμφωνίας με τον Ott Tanak αποτελεί δείγμα της συνεχιζόμενης δέσμευσης και των φιλοδοξιών της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

«Εμπλεκόμαστε στη μάχη για τον τίτλο αυτή τη σεζόν και φέρνοντας τον Ott και τον Martin Jarveoja στην ομάδα από το 2020 θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή για τα επόμενα χρόνια.

«Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, όπως όλοι είδαμε, εντυπωσιακά γρήγορος σε όλα τα εδάφη, και σίγουρα θα αποτελέσει είναι ένα ισχυρό ατού για τη Hyundai Motorsport.

«Με την ανακοίνωσή του, έχουμε τέσσερα πληρώματα επιβεβαιωμένα για το 2020. Οι Thierry και Ott θα αγωνιστούν και στους 14 αγώνες της νέας χρονιάς, με τους Dani και Sebastien να μοιράζονται ένα τρίτο αυτοκίνητο.

«Επίσης, παραμένουμε σε συνομιλίες με τον Andreas Mikkelsen και τον Craig Breen για να δούμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε μαζί τους την επόμενη σεζόν».

Προς το παρόν από το στρατόπεδο της Toyota δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το όνομα του αντικαταστάτη του Εσθονού Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο μπάκετ του Toyota Yaris WRC για το 2020._Χ.Α.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου