Αγώνες WRC

WRC: Λάβρος ο Ogier για Adamo!

Ο Sebastien Ogier κατηγόρησε τον Andrea Adamo ότι είχε ακόμα μεγαλύτερα σχέδια περί τακτικής, τα οποίο δεν ευδοκίμησαν λόγω άρνησης του Dani Sordo.

Ένα από στοιχεία που χαρακτήρισαν τη φετινή εκδοχή του Ράλλυ Πορτογαλίας, ήταν η τακτική που ακολούθησε η Hyundai στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Με τα i20 WRC των Dani Sordo και Sebastien Loeb να έχουν τεθεί εκτός μάχης από την πρώτη ημέρα λόγω προβλήματος στην τροφοδοσία καυσίμου, ο επικεφαλής της Hyundai, Andrea Adamo, αποφάσισε να “χρησιμοποιήσει” τα δύο αυτοκίνητα, ακολουθώντας το παιχνίδι της τακτικής προς όφελος του Thierry Neuville. Υπό κανονικές συνθήκες, τα δύο i20 των Sordo και Loeb, θα έπρεπε τη 2η και 3η μέρα να εκκινούν πρώτα στις ειδικές διαδρομές. Με δεδομένο ότι δεν είχαν ελπίδες να αναρριχηθούν στη γενική κατάταξη, ο Ιταλός μάνατζερ έδωσε εντολή και στους δύο οδηγούς να μπουν καθυστερημένα στο κοντρόλ, και συγκεκριμένα να “περάσουν” ανάμεσα στους Ogier και Neuville. Με αυτόν τον τρόπο, ο Βέλγος είχε ακόμα πιο καθαρό δρόμο μπροστά του, στην προσπάθεια του να διεκδικήσει τη νίκη. Αυτή την τακτική, την ακολούθησαν στη Hyundai τόσο τη δεύτερη, όσο και την τρίτη μέρα του αγώνα.

Φυσικά, αυτό προκάλεσε την αντίδραση αρκετών και όπως είναι λογικό του Sebastien Ogier, ο οποίος όμως στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα προχώρησε και σε μία ακόμα μεγαλύτερη αποκάλυψη. Ο Γάλλος, όταν ρωτήθηκε για την τακτική της Hyundai, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν έχω πρόβλημα με αυτού του είδους τις τακτικές. Όμως, θα μπορούσαμε να πούμε πως σήμερα σταθήκαμε τυχεροί, αφού θα μπορούσαμε να δούμε πολύ χειρότερες και κακές τακτικές, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ λόγω άρνησης του Dani Sordo. Αυτή την πληροφορίες δεν την έχω λάβει από κάποιον άλλο οδηγό ή συνοδηγό, αλλά από δικές μου πηγές. Αυτός ο σπουδαίος τζέντλεμαν που λέγεται Andrea Adamo, ήθελε να βάλει τον Sordo να σταματήσει στην ε.δ. και να ξεκινήσει μπροστά από τον Kris (Meeke). Αυτό θα ήταν πραγματικά κακό!”, είπε σαφώς εκνευρισμένος ο Γάλλος.

Τι ακριβώς εννοεί ο Γάλλος και ποια ήταν η εντολή του Adamo, σύμφωνα με τις πηγές του έξι φορές Πρωταθλητή; Στην πρώτη ε.δ. της τελευταίας ημέρας, τα αυτοκίνητα εκκινούσαν με διαφορά δύο λεπτών, κάτι που προκάλεσε σημαντικό πρόβλημα σε όλους με τη σκόνη. Ο Sordo, εκκινούσε μπροστά από τον Neuville και σύμφωνα με τον Ogier, το σχέδιο ήταν ο Ισπανός να σταματήσει μετά την εκκίνηση, να αφήσει το Βέλγο να περάσει έτσι ώστε να έχει καθαρό πεδίο μπροστά του, την ώρα που ξεκινώντας πίσω από τον ομόσταυλο του θα προκαλούσε σημαντικό πρόβλημα ορατότητας στον Kris Meeke. Αυτό ήταν το πλάνο, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ogier, το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα μετά από την άρνηση του Dani Sordo.

Ο Andrea Adamo, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις παραπάνω δηλώσεις του Ogier, είπε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε τόσο χαμηλού επιπέδου κατηγορίες. Από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να πούμε ότι συνέβη κάτι μεμπτό, αφού το παραπάνω σχέδιο δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα και θα μπορούσε να αποτελεί ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί. Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε, όμως, είναι ότι σίγουρα ο Ogier δεν θα μιλούσε ανοικτά για κάτι το οποίο δεν έχει βάση. Δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί αποκύημα της δικής του φαντασίας όλο το παραπάνω σενάριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Γάλλο δεν άρεσε η τακτική της Hyundai, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι το συγκεκριμένο σενάριο μπορεί να επαναληφθεί και στο άμεσο μέλλον. Όπως δεδομένο είναι βεβαίως ότι ο Adamo έχει ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του τίτλου των Κατασκευαστών, και είναι διατεθειμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να το καταφέρει._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου