Αγώνες WRC

WRC: Με 7 αγώνες μπορεί να υπάρξει πρωταθλητής το 2020

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρωταθλητής για το 2020 θα υπάρξει, εφόσον φέτος διεξαχθούν συνολικά 7 αγώνες, δηλαδή ακόμη 4 έως το τέλος της χρονιάς.

Καθώς δεν υπάρχει ρητός κανονισμός -όπως στην περίπτωση της Formula1- που να προβλέπει τον ελάχιστο αριθμό αγώνων που πρέπει να διεξαχθούν, ώστε να στεφθεί ο Πρωταθλητής του WRC, η συζήτηση γύρω από το αυτό το θέμα έχει ανάψει. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο "μαγικός αριθμός" είναι το 7, που σημαίνει ότι εφόσον πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 4 αγώνες ακόμη, θα έχουμε κανονικά απονομή πρωταθλητών.

Αυτό δε σημαίνει πως αν υπάρξει η δυνατότητα για διεξαγωγή περισσότερων από 7 αγώνες, η FIA και ο WRC Promoter θα αρνηθούν, όμως ο συγκεκριμένος αριθμός ορίζεται, τρόπον τινά, ως ο ελάχιστος για το φετινό πρωτάθλημα. Ήδη, έχουν ακυρωθεί επισήμως τα Ράλλυ Πορτογαλίας και Σαφάρι, ενώ από την αρχή της χρονιάς έχουν διεξαχθεί τα Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Σουηδίας και Μεξικού. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η διεξαγωγή των Ράλλυ Αργεντινής και Σαρδηνίας, που έχουν αναβληθεί, καθώς και εκείνη των Ράλλυ Φινλανδίας, Νέας Ζηλανδίας (σ.σ. αυτή τη στιγμή η διεξαγωγή του φαντάζει απίθανη), Τουρκίας, Γερμανίας, Μεγάλης Βρετανίας και Ιαπωνίας, που βρίσκονται στο πρόγραμμα από τον Αύγουστο (Ράλλυ Φινλανδίας) και έπειτα.

Yves Matton

"Για να αποδοθούν οι τίτλοι χρειαζόμαστε ένα αρμόζον επίπεδο πρωταθλήματος και κατά τη γνώμη μου, αυτό δε μπορεί να γίνει μετά από 3 αγώνες," δήλωσε στο DirtFish ο Διευθυντής Ράλλυ της FIA, Yves Matton. "Υπάρχει ένα ποσοστό αγώνων που πρέπει να ξεκινήσουν, ώστε να πούμε ότι μπορούν να απονεμηθούν οι τίτλοι. Από τη στιγμή που το αρχικό πρόγραμμα (σ.σ. πριν την ακύρωση του Ράλλυ Χιλής) περιλάμβανε 14 αγώνες, αν έχουμε το 50%, δηλαδή 7 ράλλυ, θα έχουμε ένα λογικό επίπεδο αγώνων".

"Ωστόσο, δε γνωρίζω ακόμη πόσοι αγώνες θα γίνουν φέτος. Είναι σημαντικό να μην αποφασίσουμε βιαστικά, αλλά όταν έχουμε τη σωστή πληροφόρηση. Όταν έχουμε πιο καθαρή εικόνα για το πρόγραμμα, θα μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση ώστε να απονείμουμε ένα σημαντικό πρωτάθλημα στο τέλος της χρονιάς."

Oliver Ciesla

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του WRC Promoter, Oliver Ciesla, συμφώνησε σχετικά με τον αριθμό των 7 αγώνων, δηλώνοντας πριν την επισημοποίηση της ακύρωσης του Ράλλυ Σαφάρι: "Στόχος μας είναι να διοργανωθούν όσοι περισσότεροι αγώνες γίνεται. Θεωρητικά, έχουμε επιλογή από 9 αγώνες. Πρακτικά, αν σκεφτούμε το χρόνο που απαιτείται και τις μεταφορές μεταξύ των αγώνων, ειδικά από θαλάσσης, δεν είναι πολύ πιθανό να χωρέσουν 9 αγώνες μεταξύ Σεπτεμβρίου και μέσων Δεκεμβρίου. Ένας αριθμός μεταξύ 4 και 7 αγώνων αποτελεί ρεαλιστικό στόχο και κατανοούμε πως εφόσον γίνουν ακόμη 4 αγώνες μετά τους 3 που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, η FIA θα επιτρέψει να το ονομάσουμε πρωτάθλημα. Βέβαια, αν μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερους αγώνες, θα εκτιμηθεί."

Μετά την ακύρωση του Ράλλυ Σαφάρι, τα φώτα στρέφονται στο Ράλλυ Φινλανδίας (6-9 Αυγούστου), για το οποίο αναμένεται, όπως και για το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας (3-6 Σεπτεμβρίου), να έχουμε νεότερα μέχρι το τέλος του μήνα.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου