Το μυστήριο λύθηκε και ο Craig Breen θα οδηγήσει το τρίτο i20 WRC στο Ράλλυ Φινλανδίας, δίπλα στους Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen.

Η θέση στο τρίτο αυτοκίνητο της Hyundai για το Ράλλυ Φινλανδίας αποτελούσε ένα μεγάλο ερωτηματικό, ενώ ο Andrea Adamo απέφευγε να δώσει σχετικές πληροφορίες. Το μυστήριο λύθηκε σήμερα, με την κορεάτικη ομάδα να ανακοινώνει ότι το τρίτο i20 WRC στο φινλανδικό αγώνα θα οδηγήσει ο Craig Breen! Ο Ιρλανδός οδηγός, συμφώνησε για έναν αγώνα χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί και πάλι στο μπάκετ του Hyundai στο μέλλον. Το αυτοκίνητο του θα φέρει το νούμερο 42 και σήμερα βρίσκεται στο Alzenau για να φτιάξει με τον Paul Nagle το κάθισμα του. Μάλιστα, για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα εν όψει του αγώνα, θα λάβει μέρος και στο Ράλλυ Εσθονίας μαζί με τον Andreas Mikkelsen! Επίσης, είναι προγραμματισμένες και δοκιμές πριν τον αγώνα. Θυμίζουμε, ότι με τα χρώματα της Citroen στη Φινλανδία ο Breen είχε κατακτήσει το πρώτο του πόντιουμ στο WRC, ενώ με εξαίρεση το 2013 συμμετείχε κάθε χρόνιο ανελλιπώς από το 2009.

Ο επικεφαλής της Hyundai, Andrea Adamo δήλωσε σχετικά: “Με δεδομένη τη μάχη στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών αποφασίσαμε να φέρουμε στην ομάδα τον Craig για το Ράλλυ Φινλανδίας. Έχει μεγάλη εμπειρία από τον αγώνα, ενώ στο παρελθόν έχει επιδείξει εξαιρετική ταχύτητα η οποία θεωρούμε ότι θα αποδειχθεί πολύτιμη για εμάς. Εκτός από τις δοκιμές, θεωρούμε ότι η συμμετοχή του στο Ράλλυ Εσθονίας θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο να προσαρμοστεί στο i20 WRC.

Ο Breen από την πλευρά του δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του: “Είμαι πανευτυχής που έχω την ευκαιρία να βρεθώ στη Hyundai, όπως και το να βρεθώ και πάλι στο εσωτερικό ενός WRCar. Περίμενα αρκετό καιρό για αυτό. Ήταν δύσκολο να τους βλέπω όλους να οδηγούν φέτος. Είναι τιμή μου που με επέλεξαν και ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα. Έχω αρκετή εμπειρία από τη Φινλανδία, ενώ έχω οδηγήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα. Ανυπομονώ για την πρόκληση, και σκοπεύω να αρπάξω την ευκαιρία και με τα δύο χέρια!

Με δεδομένο ότι ο Sebastien Loeb ενδέχεται να λάβει μέρος σε έναν ή το πολύ δύο αγώνες ακόμα μέσα στη σεζόν, αλλά και ότι ο Dani Sordo δεν ήθελε να λάβει μέρος στον φινλανδικό αγώνα, ο Adamo είχε σημαντικό πρόβλημα για το τρίτο i20 WRC. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά μίλησε στον Hayden Paddon, ο οποίος όμως αρνήθηκε να συμμετάσχει μόλις για έναν αγώνα. Και κάπως έτσι, κατέληξε στην επιλογή Breen._Π.Τ.

H Volvo αποφάσισε κάθε νέο αυτοκίνητο της να διαθέτει πλέον ανώτατο όριο ταχύτητας τα 180 χλμ./ώρα. Πιστεύετε πώς αυτό θα συνεισφέρει στην μείωση των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά