Αγώνες WRC

WRC: Με δύο Fabia το 2019 η Skoda!

Η Skoda Motorsport εγκαινίασε τις νέες τις εγκαταστάσεις στην Πράγα, ενώ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της για το 2019 και το δίδυμο της ομάδας, το οποίο θα συνθέσουν οι Jan Kopecky και Kale Rovanpera.

Μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην κατηγορία του WRC2 και με φόντο την έναρξη της νέας χρονιάς, η Skoda Motorsport εγκαινίασε τις νέες της εγκαταστάσεις στην Πράγα, αλλά και γνωστοποίησε το πρόγραμμα της για τη νέα χρονιά. Αυτό περιλαμβάνει μόλις δύο οδηγούς, και συγκεκριμένα τους Kalle Rovanpera και Jan Kopecky, με τον Pontus Tidemand να βρίσκεται εκτός ομάδας. Σημειώστε, ότι με αυτόν τον τρόπο η Skoda μειώνει τα αυτοκίνητα που θα συμμετέχει τη νέα χρονιά σε δύο, από συνολικά πέντε που βλέπαμε σε ε.δ. του WRC, αλλά και του ERC. O επικεφαλής της ομάδας, Pavel Hortek, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο Jan είναι 36 χρονών, αλλά βρίσκεται 11 χρόνια μαζί μας. Μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά κάθε χρόνο είναι καλύτερος και ίσως η χρονιά που τελείωσε να ήταν η καλύτερη του! Ο ίδιος έχει κίνητρο να συνεχίσει, ενώ η γνώση και η συνεισφορά του επάνω στην εξέλιξη του αυτοκινήτου θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δεν μπορούσαμε να έχουμε τόσους πολλούς οδηγούς τη νέα χρονιά και ουσιαστικά κρίναμε ότι ο Jan και ο Kalle είναι πιο σημαντικοί, και πως μπορούμε να πορευτούμε με αυτούς. Οι δυο τους συνδυάζουν το απίστευτο ταλέντο και την εμπειρία.”

Ο Tidemand, μπορεί να βρίσκεται εκτός Skoda, αλλά ο ίδιος δήλωσε στα βρετανικά μέσα ότι αν ήθελε θα μπορούσε να αγωνιστεί ακόμα μία χρονιά με το Fabia. “Είχαμε τη δυνατότητα να μείνουμε με τη Skoda”, είπε ο Σουηδός και συνέχισε: “Όμως κάνουμε το ίδιο πέντε χρόνια πλέον, και ο καιρός περνάει. Είμαι 28 χρονών και αν θέλω να γίνω οδηγός του WRC πρέπει να κάνω κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε κάποια ενδεχόμενα. Ίσως να αγωνιστώ σε κάποιους αγώνες με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, και γιατί όχι στη Σουηδία που μου αρέσει. Εκεί θα μπορούσα να σημειώσω κάποιο καλό αποτέλεσμα.”

Στη Skoda, εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις, παρουσίασαν και την νεότερη εξέλιξη του Fabia, του οποίου η έκδοση της ομολογκασιόν έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του καλοκαιριού. “Ακόμα συγκρίνουμε το νέο αυτοκίνητο με το τωρινό”, είπε ο manager της Skoda Motorsport, Michal Hrabanek και συνέχισε: “Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο της εξέλιξης και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε τόσο σε επίπεδο επιδόσεων, όσο και αξιοπιστίας, ενώ θέλουμε να γίνει πιο φιλικό προς τους μηχανικούς όταν αυτοί δουλεύουν επάνω σε αυτό. Ακόμα είμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης και δεν μπορώ να σας πω πόσο διαφορετικό θα είναι από το σημερινό μοντέλο. Το πλάνο μας είναι το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο για ομολογκασιόν στα μέσα της χρονιάς. Πρώτα θα το παρουσιάσει η εργοστασιακή ομάδα και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο προς τους ιδιώτες.”

Αναφορικά με τις νέες εγκαταστάσεις, ο Habranek είπε: “Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε ακόμα πιο αποδοτικοί προς τους πελάτες μας. Μέχρι σήμερα έχουμε πουλήσει σχεδόν 250 Skoda Fabia R5 και αυτές οι εγκαταστάσεις θα μας βοηθήσουν να πουλήσουμε ακόμα περισσότερα, αλλά και να μας επιτρέψουν να προμηθεύουμε με μηχανικά μέρη όλες τις ομάδες.”_Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου