Αγώνες WRC

WRC: Με Fiesta ο Paddon στη Φινλανδία!

Ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Hyundai κατάφερε να εξασφαλίσει τον απαραίτητο προϋπολογισμό και μαζί το τρίτο Ford Fiesta WRC της M-Sport για το Ράλλυ Φινλανδίας.

Με μία αιφνιδιαστική ανακοίνωση, η M-Sport γνωστοποίησε ότι στο Ράλλυ Φινλανδίας ο Hayden Paddon θα οδηγήσει το τρίτο Ford Fiesta WRC της βρετανικής ομάδας, έχοντας μάλιστα δικαίωμα συγκομιδής βαθμών για το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών! O Νεοζηλανδός οδηγός, που στο τέλος του 2018 είδε την πόρτα της εξόδου από τη Hyundai, στην οποία και διετέλεσε εργοστασιακός οδηγός από το 2014 έως και το περσινό Ράλλυ Αυστραλίας, θα επιστρέψει μετά από οκτώ μήνες απουσίας στο WRC σε έναν αγώνα που έχει εξαιρετική παράδοση στο παρελθόν. Ο Paddon κατάφερε να εξασφαλίσει τον απαραίτητο προϋπολογισμό με την υποστήριξη προσωπικών του χορηγών, ανάμεσα τους και ο επίσημος αντιπρόσωπος της Hyundai Νέας Ζηλανδίας!

Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω”, είπε ο Paddon και συνέχισε: “Μου ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθώ τους αγώνες απέξω. Η M-Sport μας έχει δεχθεί με εξαιρετικό τρόπο από τη στιγμή που επικυρώθηκε η συμφωνία, και μάλιστα μέσα σε πολύ χρονικό διάστημα. Αυτό μου δίνει τεράστια ώθηση και αυτοπεποίθηση, και θα προσπαθήσω να ανταποδώσω με ένα κορυφαίο αποτέλεσμα σε έναν από τους αγαπημένους μου αγώνες του θεσμού. Δεν μπορώ, όμως, παρά να μην ευχαριστήσω τον επί χρόνια συνεργάτη μου τη Hyundai Νέας Ζηλανδίας, που μας έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψουμε. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε την υποστήριξη τους.”

Όταν η Hyundai ανακοίνωσε ότι ο Craig Breen θα οδηγήσει το τρίτο i20 WRC στο Ράλλυ Φινλανδίας, ο Paddon δεν έκρυψε την απογοήτευση του. Μάλιστα, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό, τόνισε ότι ουδέποτε η κορεάτικη ομάδα τον πλησίασε του προσφέροντας του το μπάκετ για έναν αγώνα. Θυμίζουμε, ότι η φημολογία ανέφερε πως η Hyundai πλησίασε τον Νεοζηλανδό για τον φινλανδικό αγώνα, αλλά εκείνος αρνήθηκε να λάβει μέρος σε μόλις έναν αγώνα. Σήμερα, ο Paddon κατάφερε να εξασφαλίσει την επιστροφή του έστω για έναν αγώνα, σε ένα Ράλλυ που έχει καλή παράδοση. Συνολικά μετράει δέκα παρουσίες στη Φινλανδία, ενώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας του θα οδηγήσει το Ford Fiesta WRC μία ολόκληρη μέρα πριν τον αγώνα._Π.Τ.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου