Αγώνες WRC

WRC: Με Neuville, Tanak και Breen στη Φινλανδία η Hyundai

Οι προετοιμασίες για το Ράλλυ Φινλανδίας συνεχίζονται κανονικά και η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε τη σύνθεσή της, που θα είναι ίδια με εκείνη του Ράλλυ Σουηδίας.

Αν και η διεξαγωγή του Ράλλυ Φινλανδίας στις 6-9 Αυγούστου παραμένει αμφίβολη, οι ομάδες προχωρούν κανονικά με τον προγραμματισμό τους. Μετά την Toyota, που επιβεβαίωσε πως σχεδιάζει να παρατάξει στον αγώνα 5 Yaris WRC,  σήμερα η Hyundai ανακοίνωσε την τριάδα των πληρωμάτων που θα την εκπροσωπήσουν στον σκανδιναβικό αγώνα.

Η είδηση αφορά στην επιστροφή των Craig Breen-Paul Nagle, οι οποίοι παίρνουν για 5η φορά το χρίσμα να εκπροσωπήσουν τη Hyundai σε αγώνα του WRC. Η αρχή έγινε πέρυσι στο Ράλλυ Φινλανδίας, ενώ ακολούθησαν οι συμμετοχές στα Ράλλυ Ουαλίας και Αυστραλίας, το οποίο εντέλει ματαιώθηκε. Φέτος, οι Ιρλανδοί επιστρατεύτηκαν στο Ράλλυ Σουηδίας και θα επανέλθουν στον αγώνα της Φινλανδίας, αν και όποτε αυτός διεξαχθεί.  Από εκεί και έπειτα, τα δύο "βασικά" Hyundai i20 Coupe WRC θα μοιραστούν, όπως προβλέπεται, οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul και Ott Tanak-Martin Jarveoja.

Hyundai Finland

Η κίνηση της Hyundai Motorsport να ανακοινώσει τους οδηγούς της ενόψει του Ράλλυ Φινλανδίας, δε συνεπάγεται αυτομάτως τη διεξαγωγή του αγώνα. Αυτή τη στιγμή το τοπίο παραμένει θολό, καθώς δεν υπάρχει καμιά επίσημη απόφαση, με το ενδεχόμενο αναβολής να μην έχει αποκλειστεί. Από την άλλη, είναι δεδομένο πως FIA και WRC Promoter επιθυμούν την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού αγώνα, σε μια σεζόν που έχουν ήδη ακυρωθεί τα Ράλλυ Πορτογαλίας και Σαφάρι λόγω του COVID-19, ενώ έχουν αναβληθεί τα Ράλλυ Αργεντινής και Σαρδηνίας.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες από το εξωτερικό, χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα δύσκολη τη διοργάνωση του φινλανδικού αγώνα, τουλάχιστον στην ημερομηνία που έχει αρχικά προγραμματιστεί. Ο λόγος δεν αφορά μόνο στους υγειονομικούς κανόνες σχετικά με τον κορονοϊό, αλλά και στα οικονομικά δεδομένα, αφού η διοργάνωση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα εισιτήρια από τους θεατές.

Πάντως, αν συνυπολογίσουμε ότι η διεξαγωγή του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας (3-6 Σεπτεμβρίου) φαντάζει απίθανη, το ενδεχόμενο αναβολής του Ράλλυ Φινλανδίας για μεταγενέστερη ημερομηνία, δεν αποκλείεται. Όπως και να 'χει, το επόμενο χρονικό διάστημα θα κρίνει πολλά, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου