Αγώνες WRC

WRC: Το νέο Ford Fiesta R2!

Η M-Sport παρουσίασε τη νεότερη εκδοχή του Ford Fiesta προδιαγραφών R2, η οποία βασίζεται στο νέο αμάξωμα και έχει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Μετά από αρκετή αναμονή, η M-Sport παρουσίασε το νέο Fiesta προδιαγραφών R2, το οποίο και βασίζεται στη νεότερη γενιά και το αμάξωμα του σούπερμινι της Ford, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει και το μοντέλο με το οποίο θα διεκδικήσουν οι νέοι σε ηλικία οδηγοί το Πρωτάθλημα του JWRC τη νέα χρονιά. Το νέο Fiesta R2 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στις νέες εγκαταστάσεις της M-Sport στην Κρακοβία της Πολωνίας. Το νέο Fiesta R2, βασίζεται στην έκδοση ST-line των 1.000 κ.εκ., αλλά με απόδοση 140 ίππων. Μετά τις παρεμβάσεις των τεχνικών της ομάδας, η ισχύς του κινητήρα έχει σκαρφαλώσει στους 200 ίππους, από τους 180 της προηγούμενης έκδοσης. Την ίδια ώρα, η ροπή έχει αγγίξει τα 290 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Σημαντικές αλλαγές έχει και το σύστημα μετάδοσης, με το Fiesta να εφοδιάζεται με καινούργιο σειριακό κιβώτιο της Sadev πέντε σχέσεων και φυσικά μηχανικό μπλοκέ διαφορικό.

Καινούργια είναι και η ανάρτηση, που παραδοσιακά φέρει την υπογραφή της Reiger και είναι ρυθμιζόμενη τόσο εμπρός (τριών δρόμων) όσο και πίσω (δύο δρόμων). Οι οδηγοί θα έχουν επιλογή ανάμεσα σε δύο ελατήρια της Eibach (σκληρά/μαλακά), ενώ προαιρετικά υπάρχει και η χρήση διαφορετικής αντιστρεπτικής ράβδου. Οι δαγκάνες των φρένων ανήκουν στην Alcon, ενώ οι αεριζόμενοι δίσκοι είναι της AP Racing.

Οι άνθρωποι της M-Sport, γνωστοποίησαν ότι ήδη έχουν δεχθεί παραγγελίες, με τα πρώτα 20 κιτ να υπολογίζονται για τον εναρκτήριο αγώνα του JWRC στη Σουηδία, ενώ υπολογίζουν ότι θα κατασκευάσουν συνολικά 100! Σύμφωνα με τους τεχνικούς, το νέο Fiesta R2 έχει ότι είναι απαραίτητο για να είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του, αφού μπορεί να κατασκευάστηκε στην Πολωνία, αλλά με συχνή και άμεση επαφή με τα κεντρικά στη Μ.Βρετανία. Μάλιστα, δεν έκρυψαν ότι χρησιμοποίησαν μέρος της τεχνογνωσίας από το Fiesta WRC. Όπως για παράδειγμα στη διαχείριση του εσωτερικού χώρου, όπου όλα είναι τοποθετημένα χαμηλά και προς το κέντρο. Εκτός από το JWRC, το νέο Fiesta R2 θα το δούμε και σε αρκετά εθνικά Πρωταθλήματα, όπου και αναμένεται να υπάρχουν αγώνες ενιαίας μορφής με τη συγκεκριμένη έκδοση._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου