Αγώνες WRC

WRC: O Lappi συγκρίνει!

Ο Esapekka Lappi πραγματοποιεί δοκιμές με το Citroen C3 WRC εν όψει του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, και στις πρώτες του δηλώσεις δεν έκρυψε ότι το γαλλικό αυτοκίνητο υπερισχύει σε κάποια σημεία!

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη της χρονιάς στο WRC 2019 και οι ομάδες δουλεύουν πυρετωδώς για να εμφανιστούν πανέτοιμες στην αυλαία της χρονιάς στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Η Citroen, μετά τις δοκιμές σε χωμάτινες επιφάνειες, όπου οι Sebastien Ogier και Esapekka Lappi πήραν μία πρώτη γεύση από το C3 WRC, τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στις γαλλικές Άλπεις έτσι ώστε να στήσουν το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις επιθυμίες τους για τον μικτό αγώνα. Αρχικά, το αυτοκίνητο οδήγησε ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ενώ στη συνέχεια στο εσωτερικό του πέρασε ο ταλαντούχος Lappi. Ο Φινλανδός οδηγός, που μεταπήδησε στη γαλλική ομάδα από την Toyota, εμφανίστηκε άκρως ικανοποιημένος μετά τις δοκιμές με το C3 και δεν απέφυγε να κάνει μία σύγκριση με το Yaris WRC. Ο Lappi οδήγησε το αυτοκίνητο σε στεγνές συνθήκες, αλλά και μικτές με χιόνι και πάγο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι προσαρμόστηκε γρήγορα στο C3, αλλά και στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, ενώ δεν έκρυψε ότι επωφελήθηκε και από τις πληροφορίες που πήρε από τον Ogier! “Στο τέλος των δοκιμών, καταφέραμε να βελτιώσουμε λίγο και το set up του αυτοκινήτου, κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα χαροποιήσει και τον Seb.

Μετά τις δοκιμές του σε χώμα και μικτές συνθήκες με το C3, ο Lappi αισθάνεται πιο χαλαρός και αισιόδοξος: “Το αυτοκίνητο δεν είναι καθόλου δύσκολο στην οδήγηση. Αυτό που με δυσκόλεψε στην αρχή είναι το γεγονός ότι έχει μεγάλο ταμπλό, πιο μικρό παρμπρίζ και πρέπει να κάθομαι σχετικά πιο ψηλά σε σχέση με το Yaris. Όμως, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ο κινητήρας του C3 μοιάζει πιο δυνατός, ενώ έχει καλύτερη λειτουργία σε μεγαλύτερο εύρος στοφών. Τόσο χαμηλά, όσο και ψηλά, ενώ είναι καλύτερο και στον τομέα της μετάδοσης. Ειδικά στο χώμα, πιστεύω ότι έχει πολλές προοπτικές, τις οποίες και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε”, δήλωσε σαφώς ικανοποιημένος ο Lappi. Βέβαια, ο ίδιος δεν κρύβει ότι στο Μόντε Κάρλο στόχος του θα είναι να βρεθεί μέσα στην πρώτη πεντάδα. Κάτι που ο ίδιος θα θεωρήσει επιτυχία.

Σημειώστε, ότι η Citroen ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του Abu Dhabi από την ομάδα, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι η παρουσίαση των νέων χρωμάτων του C3 θα γίνει στην επίσημη έκθεση του Autosport International στη Μ. Βρετανία τον Ιανουάριο. Κάτι που θα συμβεί με όλες τις ομάδες του θεσμού._Π.Τ.

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου