Αγώνες WRC

WRC: Ο Ogier χρίζει φαβορί στην Εσθονία τον Tanak

Μιλώντας σχετικά με την πολυαναμενόμενη επιστροφή του WRC στη δράση, ο Sebastien Ogier παραδέχθηκε πως το φαβορί για τη νίκη στο επερχόμενο Ράλλυ Εσθονίας, είναι ο Ott Tanak.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ έχει ξεκινήσει, με τον αγώνα που θα σηματοδοτήσει επίσημα το “restart”, να είναι το Ράλλυ Εσθονίας στις 4-6 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα και στο πλαίσιο προετοιμασίας για τον αγώνα, οι πρωταγωνιστές του θεσμού, μεταξύ των οποίων και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sebastien Ogier που οποίος τερμάτισε στην 3η θέση, συμμετείχαν στο Ράλλυ Νότιας Εσθονίας .

Μιλώντας στο WRC, ο Sebastien Ogier αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση που προσφέρει ο ταχύτατος εσθονικός αγώνας, τονίζοντας πως θεωρεί ότι η μορφολογία των διαδρομών είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει τα λάθη. Νωρίτερα, ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε ήδη πραγματοποιήσει μία ημέρα δοκιμών στην Εσθονία, έχοντας έτσι την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση από τις διαδρομές της Βαλτικής χώρας, ενώ έκανε και δοκιμές διήμερης διάρκειας στη Φινλανδία, με το Toyota Yaris WRC.

Η διαδρομή ήταν πολύ γρήγορη και από ότι άκουσα, τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει στην Εσθονία, οπότε αναμένω να έχουμε τέτοια σημεία στον αγώνα”, δήλωσε ο Ogier. “Είναι πάντα ωραίο να οδηγείς αυτό το αυτοκίνητο (Toyota Yaris WRC) σε τόσο γρήγορη διαδρομή, όμως δεν είναι συχνό το φαινόμενο να βρίσκεται για περισσότερο από 75% του χρόνου με τέρμα γκάζι. Η ταχύτητα είναι πολύ υψηλή και την ίδια στιγμή, δεν αφήνει περιθώρια λαθών”.

Ott Tanak

Όπως είναι λογικό, φαβορί για τη νίκη στο Ράλλυ Εσθονίας είναι ο Ott Tanak, γεγονός που πιστοποίησε και στο Ράλλυ Νότιας Εσθονίας, αφού διαθέτει τη μεγαλύτερη εμπειρία από τις ειδικές διαδρομές και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μπροστά στους συμπατριώτες του, στο πλαίσιο του WRC. Αυτό, είναι κάτι που αναγνωρίζει και ο Ogier, που ανέφερε σχετικά: “Είναι φανερό ποιος θα είναι το σημείο αναφοράς στην Εσθονία και νομίζω ότι στόχος όλων μας θα είναι να τον ακολουθήσουμε και να παλέψουμε μαζί του αν μπορούμε. Ας δούμε τι συνθήκες θα υπάρχουν στις ειδικές διαδρομές το Σεπτέμβριο. Γνωρίζουμε πως το να βρίσκεται πρώτος στο δρόμο είναι κάποιες φορές δύσκολο. Οπότε, ας ελπίσουμε οι καιρικές συνθήκες να μας βοηθήσουν να μην έχουμε τόσο μεγάλο μειονέκτημα και τότε, ας δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε”.

Υπενθυμίζουμε, πως θέλοντας να εξασφαλίσει όσο γίνεται πιο ίδιες συνθήκες για τους πρωταγωνιστές, η FIA τροποποίησε τον κανονισμό σειράς εκκίνησης όσον αφορά στο Ράλλυ Εσθονίας. Καθώς ο αγώνας είναι διήμερος και το μεγαλύτερο μέρος του διεξάγεται κατά την πρώτη ημέρα, η σειρά εκκίνησης με βάση τη βαθμολογία, θα ισχύει μόνο για το πρώτο loop και όχι για όλη την ημέρα. Έτσι, μετά το πρώτο σέρβις, η σειρά εκκίνησης θα διαμορφωθεί αντιστρόφως με τη σειρά εκκίνησης.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου