Αγώνες WRC

WRC: Ο Ogier θα σκεφτεί να συνεχίσει το 2021, εάν...

... το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ δεν περιλαμβάνει επαρκή αριθμό αγώνων μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Sebastien Ogier έχει δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό, πως το 2020 θα είναι η τελευταία του χρονιά στην αγωνιστική δράση του WRC. Όμως, οι πρόσφατες εξελίξεις με τον COVID-19 και η παύση του πρωταθλήματος, φαίνεται πως του έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις, αφού πλέον δεν αποκλείει την παραμονή του στο θεσμό και το 2021.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η διετούς διάρκειας συνεργασία με τη Citroen, στα τέλη του 2018, ο Ogier είχε δηλώσει πως αυτό, θα ήταν το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Εντέλει, αυτό άλλαξε με αφορμή την αποχώρηση της γαλλικής ομάδας από το WRC και o Γάλλος μετακόμισε, με μονοετές συμβόλαιο, στην Toyota. Έπειτα από 3 αγώνες, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας Οδηγών, ωστόσο η διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και η αβεβαιότητα σχετικά με το αν και πότε αυτό θα συνεχιστεί, αυξάνουν τις πιθανότητες να αναθεωρήσει.

"Ασφαλώς, δεν περίμενα η χρονιά που θα ολοκλήρωνα την καριέρα μου, να είναι έτσι," δήλωσε στο DirtFish ο Sebastien Ogier. "Ας δούμε τι θα γίνει φέτος, αλλά αν η σεζόν μείνει μισή ή κάτι τέτοιο, φυσικά θα σκεφτώ να κάνω ακόμη μία. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι. Το έχω ανακοινώσει προσωπικά, ειλικρινά δεν έχω συζητήσει κάτι με την ομάδα. Είναι η προσωπική μου αίσθηση αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει σχέδιο, αλλά εφόσον η σεζόν διεξαχθεί κατά το ήμισυ, τότε ναι, θα μπορούσα να το ξανασκεφτώ."

Tommi Makinen

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing WRT, Tommi Makinen, δεν έχει κρύψει την πρόθεσή του να πείσει τον Ogier να συνεχίσει, πριν καν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού. "Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να του δώσουμε ένα αυτοκίνητο που θα του επιτρέπει να κερδίζει, διατηρώντας το κίνητρο και ίσως να αποφασίσει να παραμείνει," δήλωσε ο Makinen. "Αν συνεχίζει να διασκεδάζει αυτό που κάνει, μπορεί να συνεχίσει. Δεν είναι τόσο μεγάλος ακόμη. Εμείς θα θέλαμε να μείνει. Πρέπει απλά να προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να συνεχίσει να οδηγεί. Γνωρίζω πως αν ο Seb κερδίσει ορισμένους αγώνες φέτος, θα του είναι πολύ δύσκολο να φύγει."

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο αριθμός των αγώνων που θα περιλαμβάνει τελικά η φετινή χρονιά, συνιστά σημαντικό διακύβευμα για δύο λόγους. Από τη μία, αναφορικά με το καθαρά αγωνιστικό σκέλος και από την άλλη, σχετικά με πιθανή παραμονή του Sebastien Ogier και του εξαιρετικού συνοδηγού του Julien Ingrassia, για ακόμη έναν χρόνο, στο WRC.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου