Αγώνες WRC

WRC: Οι αλλαγές για το 2019

Η επιτροπή Ράλλυ έδωσε τις προτάσεις της για τις αλλαγές που θα διέπουν το WRC από το 2019 και απομένει να εγκριθούν από το Παγκόσμιο συμβούλιο της FIA στις 12 Οκτωβρίου.

Η επιτροπή Ράλλυ πρότεινε μία σειρά αλλαγών για το WRC, με άμεση ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2019, με στόχο τη μείωση του κόστους. Αυτό είναι κάτι που συζητούσαν αρκετό διάστημα οι ομάδες με τους ανθρώπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και καταλήγουν σε συγκεκριμένες κινήσεις. Καταρχήν, θα υπάρξει μείωση των μηχανικών που δουλεύουν στα αγωνιστικά αυτοκίνητα κάθε ομάδας. Σήμερα, αυτοί περιορίζονταν στους δώδεκα για κάθε ομάδα με τρία αυτοκίνητα και από τη νέα χρονιά θα είναι 9. Αντίστοιχα, οι ομάδες που συμμετέχουν με δύο αυτοκίνητα θα έχουν έξι αντί για οκτώ μηχανικούς. Παράλληλα, θα υπάρξει μείωση των ημερών δοκιμών που δικαιούται κάθε ομάδα. Από 55 ημέρες που ίσχυε σήμερα, το 2019 θα επιτρέπονται συνολικά 42. Παράλληλα, μειώνεται η απόσταση που θα μπορούν να κάνουν δοκιμές. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, μέχρι σήμερα μπορούσαν να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά έως και 500 χλμ. μακριά από την έδρα της ομάδας (κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ), με τον συγκεκριμένο αριθμό να μειώνεται στα 300 χλμ. Μία ακόμα λεπτομέρεια, που περισσότερο αφορά την Toyota, είναι η μείωση απόστασης από την μόνιμη πίστα δοκιμών, αγγίζοντας πλέον τα 10 χλμ., αντί για 50 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επίσης, θα είναι διαφορετικό το σύστημα αρίθμησης των αυτοκινήτων, αφού με εξαίρεση τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή που θα φέρει το Νο 1, οι υπόλοιποι οδηγοί πρώτης προτεραιότητας θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον αριθμό της αρεσκείας τους. Ακόμα για να εξαλειφθεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης στο τέλος του αγώνα, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικού ή καινούργιου κινητήρα στον επόμενο αγώνα, έχουν προταθεί αλλαγές σχετικά με τον αριθμό των κινητήρων που θα μπορεί να χρησιμοποιεί μία ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Τέλος, μία ακόμα αλλαγή που έχει προταθεί, με αφορμή το περιστατικό στο Ράλλυ Πορτογαλίας, είναι ότι για να εκκινήσει ένα αυτοκίνητο σε μία ειδική, θα πρέπει να κινούνται και οι τέσσερις τροχοί._Π.Τ.

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου