Αγώνες WRC

WRC: Όπου υπάρχει καπνός...

Τα γαλλικά μέσα κάνουν λόγο για μεταπήδηση του Sebastien Loeb στη Hyundai, με την κορεάτικη ομάδα να μην διαψεύδει ότι έχουν συζητήσει με τον Γάλλο εννιά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Πολύς θόρυβος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το μέλλον του Sebastien Loeb και την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τη νέα χρονιά. Ο Γάλλος εννιά φορές Πρωταθλητής, μετά τη νίκη του στην Καταλονία, δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνιστεί και το 2019 σε επιλεκτικούς αγώνες του θεσμού. Τα σχέδια του όμως ανατράπηκαν τόσο από την αποχώρηση της Peugeot από το Π.Π.Ράλλυκρος, όσο και από την απόφαση της Citroen να ακολουθήσει το WRC τη νέα χρονιά με δύο αυτοκίνητα. Ο Loeb τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο κάνει την ύστατη προσπάθεια να εξασφαλίσει τον τρόπο να ακολουθήσει το Π.Π.Ράλλυκρος με τα αυτοκίνητα της Peugeot υπό τη σκέπη της δική του ομάδας. Αυτός είναι ο πρωταρχικός του στόχος και δεν το κρύβει. Από εκεί και πέρα, δεν παύει να εξετάζει τις επιλογές του για το WRC, με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου να αναφέρουν ότι ο Loeb συζητάει και με την Hyundai.

Η κορεάτικη ομάδα, δια στόματος του team manager Alain Penasse, δεν αρνήθηκε ότι η Hyundai έχει συζητήσει με τον Γάλλο, αλλά δεν υπάρχει συμφωνία. “Μιλήσαμε μαζί του, όπως μιλήσαμε με όλους. Κάτι που είναι λογικό στην περίπτωση μας”, είπε στο βρετανικό Autosport και συνέχισε: “Αλλά δεν καταλαβαίνω από που προέρχεται όλος αυτός ο θόρυβος. Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Citroen θα αγωνιστεί με δύο αυτοκίνητα και δεν μπορεί να αγωνιστεί μαζί τους. Αλλά δεν έχω ιδέα τι θα κάνει. Θα λάβει μέρος στο Ράλλυκρος; Δεν ξέρω. Αυτό που μπορώ να γνωρίζω είναι η σύνθεση μας στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Εκεί δεν θα έχουμε σίγουρα εκπλήξεις.”

Ο Penasse δεν έκρυψε ότι όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσουν με την ίδια σύνθεση την ίδια χρονιά, δηλαδή τους Neuville, Mikkelsen, Paddon, Sordo. Όμως, αυτό που απομένει να δούμε είναι ποιος θα οδηγήσει σε κάθε αγώνα. Ο Βέλγος είναι δεδομένο ότι θα λάβει μέρος σε όλους τους αγώνες, ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο σήμερα για τον Mikkelsen. Ο Sordo πρόσφερε τα μέγιστα στη Hyundai το 2018 και έχει κερδίσει τη θέση του στην ομάδα και τη νέα χρονιά, με τις φήμες να τον θέλουν να έχει αναβαθμισμένο ρόλο. Από την άλλη, οι δηλώσεις του Michele Nandan ο οποίος και θέλει την ίδια σύνθεση και το 2019, φωτογραφίζουν τον Paddon ως τον τέταρτο εκλεκτό. Με αυτά τα δεδομένα, αποτελεί ερωτηματικό που θα μπορούσε να χωρέσει σε αυτή τη σύνθεση ο Loeb.

Πάντως, κλειστή μοιάζει η πόρτα της M-Sport, με τον Malcolm Wilson να αδυνατεί να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο προϋπολογισμό για να δελεάσει τον Loeb, αλλά και να αγωνιστεί με τρία αυτοκίνητα τη νέα χρονιά! Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι η M-Sport θα συμμετάσχει μόλις με δύο Fiesta το 2019, με τον Elfyn Evans να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πλαισιώσει τον Teemu Sunninen._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου