Αγώνες WRC

WRC: Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για το Ράλλυ Ypres Βελγίου

Μετά από την επισημοποίηση της εισόδου του Ράλλυ Ypres Βελγίου στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, πριν από λίγο έγινε γνωστή η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του.

Το Ράλλυ Ypres, που θα αντικαταστήσει το Ράλλυ Μεγάλης Βρετανίας το οποίο επρόκειτο να φιλοξενηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία, θα διεξαχθεί στις 13-15 Αυγούστου, ως ο 9ος γύρος της φετινής χρονιάς.

Με αυτόν τον τρόπο, το Βέλγιο θα γίνει στα μέσα Αυγούστου η 35η χώρα που φιλοξενεί αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Επίκεντρο του αγώνα που θα έχει τριήμερη διάρκεια, με ειδικές διαδρομές έως και την ιστορική πίστα Spa-Francorchamps, θα είναι η ιστορική πλατεία Grote Markt στην πόλη Ypres, όπου θα στεγάζεται και το service park.

Ypres Rally

Ο Jan Huyghe δήλωσε εκ μέρους του Club Superstage, που αποτελεί τον διοργανωτή του Ράλλυ Ypres Βελγίου: “Για εμάς ως οργάνωση είναι εξαιρετική ημερομηνία, αφού για πολλούς ανθρώπους είναι ένα μακρύ Σαββατοκύριακο και βρισκόμαστε εν μέσω των διακοπών για τα σχολεία. Επίσης, η ημερομηνία είναι ιδανική για την πίστα του Spa-Francorchamps, όπου δύο εβδομάδες αργότερα έχει προγραμματιστεί το Grand Prix της Formula 1”.

Από την πλευρά του ο Diego Desmadryl, υπεύθυνος οικονομίας, τουρισμού και εκδηλώσεων για τον Δήμο της Ypres, ανέφερε: “Όταν αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε τον αγώνα του 2020 τον περασμένο Οκτώβριο λόγω της υγειονομικής κρίσης, αυτό ήταν ένα σημαντικό χτύπημα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι που θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στην πόλη μας. Χρειάστηκε οργάνωση για να βρούμε μια ταιριαστή ημερομηνία, όμως μετά από συμβούλιο όλων των μερών, φτάσαμε στο Σαββατοκύριακο 13-15 Αυγούστου. Θα είναι τεράστια ώθηση για τον τουρισμό γιατί τοποθετεί την Ypres στο διεθνές προσκήνιο. Πέρυσι, οι κρατήσεις ξενοδοχείων ήταν μαζικές και θα είναι αναμφίβολα περισσότερες φέτος, με αυτή την καθαρά καλοκαιρινή ημερομηνία”.

2021 WRC Calendar

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το πρόγραμμα του WRC διαμορφώνεται ως εξής:

 1. Ράλλυ Μόντε Κάρλο (21-24 Ιανουαρίου)

 2. Ράλλυ Arctic Φινλανδίας (26-28 Φεβρουαρίου)

 3. Ράλλυ Κροατίας (22-25 Απριλίου)

 4. Ράλλυ Πορτογαλίας (20-23 Μαΐου)

 5. Ράλλυ Ιταλίας (3-6 Ιουνίου)

 6. Ράλλυ Σαφάρι (24-27 Ιουνίου)

 7. Ράλλυ Εσθονίας (15-18 Ιουλίου)

 8. Ράλλυ Φινλανδίας (29 Ιουλίου-1 Αυγούστου)

 9. Ράλλυ Ypres (13-15 Αυγούστου)

 10. Ράλλυ Χιλής (9-12 Σεπτεμβρίου)

 11. Ράλλυ Ισπανίας (14-17 Οκτωβρίου)

 12. Ράλλυ Ιαπωνίας (11-14 Νοεμβρίου)

Υπενθυμίζουμε, πως το Ράλλυ Ακρόπολις είναι μεταξύ των αναπληρωματικών αγώνων του φετινού προγράμματος.

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου