Αγώνες WRC

WRC: «Ό,τι χρειάζεται»!

Ο νέος επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές, αλλά πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσει την κορεάτικη ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο των Κατασκευαστών.

Η αποχώρηση του Michelle Nandan στις αρχές του νέου έτους σε κάποιους προκάλεσε έκπληξη, ενώ σε άλλους όχι. Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια του τίτλου των Κατασκευαστών τα δύο τελευταία χρόνια αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Κορεάτες. Το 2017 ήταν η ιδιωτική ομάδα του M-Sport, ενώ το 2018 έχασαν από την Toyota, και μάλιστα μόλις στη 2η χρονιά εμπλοκής της ιαπωνικής εταιρίας στο θεσμό. Ο Nandan πλήρωσε το τίμημα της αποτυχίας, με τον Andrea Adamo να αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο τους επικεφαλής της ομάδας, ως Team Director. Ο Ιταλός, που είναι μέλος της Hyundai Motorsport από τα τέλη του 2015 και είχε την ευθύνη για το i20 R5, αλλά και το i30 N TCR, θα έχει τη γενικότερη επίβλεψη όλων των αγωνιστικών προγραμμάτων της ομάδας.

Ο Adamo αποδέχθηκε την πρόκληση της Hyundai και σήμερα δεν κρύβει το ενθουσιασμό του για το νέο εγχείρημα. “Είμαι ενθουσιασμένος με τον νέο μου ρόλο και με τις επιπλέον ευθύνες που αυτός συνοδεύεται. Από τη μία πλευρά θα είναι μία τεράστια πρόκληση, αλλά από την άλλη ελπίζω να φέρω ακόμα πιο κοντά όλες τις δραστηριότητες μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έχουμε μία σπουδαία ομάδα ανθρώπων στο Alzenau και ο στόχος μου είναι να δημιουργήσω ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, να βελτιώσω την εκμετάλλευση των πόρων της ομάδας, αλλά και να συνεχίσουμε να κτίζουμε την ιστορία επάνω στις βασικές αρχές μας.” Το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, αφού στη Hyundai ο τίτλος είναι ξεκάθαρος. Ο τίτλος των Κατασκευαστών και το ερώτημα είναι τι θα αλλάξει για να το καταφέρει αυτό: “Δεν είμαι ο άνθρωπος που εμφανίζεται κάπου και αλλάζει τα πράγματα για λόγους εντυπωσιασμού. Χρειάζεται χρόνος για να δω πως δουλεύουν τα πράγματα και που χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε διαφοροποιήσεις. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω την εταιρία να αποκτήσει επιτυχίες, αλλά για να συμβεί αυτό απαιτείται ομαδική προσπάθεια. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά που κάνουμε μέχρι σήμερα. Η ομάδα έχει παλέψει για τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, και με ταπεινότητα θα κάνω ότι χρειάζεται για να κάνουμε αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να πετύχουμε.”_Π.Τ.

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου