Αγώνες WRC

WRC – Ράλλυ Αυστραλίας: Ταχύτερος ο Ogier στο shakedown

Ο Sebastien Ogier σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown του Ράλλυ Αυστραλίας, με όλους πλέον να στρέφουν την προσοχή και το ενδιαφέρον τους στις διαθέσεις του καιρού.

Οι τελευταίοι “πυροβολισμοί” πριν την έναρξη του Ράλλυ Αυστραλίας ακούστηκαν στην ε.δ. Bucca των 5,07 χλμ. στο πλαίσιο του shakedown του αγώνα. Σε στεγνές επιφάνειες, ο Sebastien Ogier ήταν αυτός που κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, αλλά με τις διαφορές μεταξύ των οδηγών να είναι εξαιρετικά μικρές. Τον Γάλλο πεντάκις Πρωταθλητή ακολούθησαν οι Andreas Mikkelsen και Ott Tanak, με Hyundai i20 και Toyota Yaris, αντίστοιχα. Οι χρόνοι βελτιώθηκαν σταδιακά με το πέρασμα των αγωνιστικών, κάτι αναμενόμενο και ουσιαστικά στοιχείο που λογικά θα δούμε και στον αγώνα. “Ήταν καλή η διαδρομή και αντιπροσωπευτική του αγώνα”, είπε ο Tanak και συνέχισε: “Έχουμε κάποιες ειδικές στον αγώνα που μοιάζουν πάρα πολύ, και ήταν καλό να δούμε πως δουλεύει το αυτοκίνητο σε αυτές τις συνθήκες.

Ο Thierry Neuville από την πλευρά του, ήταν μόλις 0,3 δλ. πιο αργός από τον Ogier, ενώ στη διάθεση του έχει έναν τελείως καινούργιο κινητήρα, ο οποίος και χρησιμοποιεί μία νέα κυλινδροκεφαλή προδιαγραφών 2019. “Το κύριο θέμα είναι οι καιρικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί με σιγουριά τι θα γίνει και είναι δύσκολο να προβλέψεις αν θα βρέξει ή όχι”, είπε ο Βέλγος. Ο Ogier, μετά την τέλεση του shakedown εμφανίστηκε αρκετά ήρεμος: “Όλοι έχουμε εμπειρία, απλά ίσως να έχω λίγο περισσότερη. Αυτό που έχω παραπάνω είναι οι τίτλοι! Και αυτό μου δίνει την ευκαιρία να είμαι λίγο πιο ήρεμος. Φυσικά, να κατακτήσω το έκτο Πρωτάθλημα θα είναι όμορφο, αλλά δεν θα αλλάξει και τόσο πολύ τη ζωή μου. Δεν είναι σαν να κατακτώ τον πρώτο της καριέρας μου! Για αυτόν τον λόγο έχω ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά σίγουρα πίεση υπάρχει για όλους”!

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα συμβεί με τις καιρικές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή, το δελτίο κάνει λόγο για βροχή και τις τρεις ημέρες του αγώνα, με τις πιθανότητες για την Παρασκευή να αγγίζουν το 40% και το Σάββατο το 80%. Σε αυτή την περίπτωση, όσοι εκκινούν μπροστά δεν θα έχουν πλέον μειονέκτημα, γεγονός που θα αλλάξει άρδην τις ισορροπίες του αγώνα. Για όσους αποφασίσουν να ακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα, να τονίσουμε ότι έχουμε εννιά ώρες διαφορά με την Αυστραλία. Έτσι, η πρώτη ε.δ. θα ξεκινήσει για εμάς απόψε στις 23:03 μμ!_Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου