Αγώνες WRC

WRC - Ράλλυ Εσθονίας: Ταχύτερος για εκατοστά στην υπερειδική ο Lappi

Το Ράλλυ Εσθονίας ξεκίνησε με την υπερειδική διαδρομή μέσα στο Tartu,  τους Esapekka Lappi και Sebastien Ogier να πετυχαίνουν ίδιο χρόνο με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου και τον Φινλανδό, να είναι επικεφαλής ως ταχύτερος στα εκατοστά, βάσει των αποτελεσμάτων που εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Η στιγμή που οι φίλοι του WRC περίμεναν εδώ και αρκετό καιρό έφτασε, με το παρθενικό Ράλλυ Εσθονίας στην ιστορία του θεσμού, να γίνεται και ο αγώνας Νο.600 στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μετά το πρωινό shakedown , το Ράλλυ Εσθονίας ξεκίνησε τυπικά πριν από λίγη ώρα, με μια υπερειδική μήκους 1,28 χιλιομέτρων, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο Service Park, στην πόλη Tartu.

Τον ταχύτερο χρόνο της επανέναρξης του WRC, μοιράστηκαν οι Esapekka Lappi-Janne Ferm (Ford Fiesta WRC) και Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC). Οι περσινοί teammates στη Citroen, σημείωσαν τον ίδιο χρόνο με ακρίβεια δεκάτου του δευτερολέπτου, όμως μετά την υπερειδική επικεφαλής θεωρείται ο Φινλανδός, προφανώς έχοντας ταχύτερο χρόνο με ακρίβεια εκατοστού του δευτερολέπτου, με τον Γάλλο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Τον τρίτο χρόνο, με την ελάχιστη διαφορά ενός δεκάτου του δευτερολέπτου (0,1'') σημείωσαν οι Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC), που θεωρούνται ως το φαβορί για τη νίκη στον αγώνα της πατρίδας τους.

Sebastien Ogier

Τέταρτοι, ήταν οι Craig Breen-Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC), ακολουθούμενοι από τους Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC). Η έκπληξη της υπερειδικής, έγινε από τους Mads Ostberg-Torstein Eriksen (Citroen C3 R5), που εκμεταλλεύθηκαν την μορφολογία της ειδικής διαδρομής, η οποία ήταν αρκετά κλειστά και είχε χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα (κάτω από 60 χλμ./ώρα), μην επιτρέποντας στα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC, να εκμεταλλευθούν στο έπακρο την ισχύ του κινητήρα και τις δυνατότητες που τους παρέχουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Παράλληλα, οι Νορβηγοί πέτυχαν τον κορυφαίο χρόνο και στο WRC2, κατηγορία για ομάδες με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5.

Μετά το σημερινό ορεκτικό, το "πραγματικό" μέρος του Ράλλυ Εσθονίας ξεκινά αύριο με την πρώτη ημέρα, που είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα, η οποία αποτελείται από 10 γρήγορες ειδικές διαδρομές μήκους 147,18 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Η πρώτη αυριανή ειδική διαδρομή (Prangli 1) ξεκινά στις 07:40, ενώ υπενθυμίζουμε πως Ελλάδα και Εσθονία έχουν ίδια ώρα.

Estonia SSS

Ράλλυ Εσθονίας

Ε.Δ. 1 Tartu Vard

Μήκος: 1,28 χλμ.

1. Lappi-Ferm (Ford Fiesta WRC) 1:17.0

2. Ogier-Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +0,0''

3. Tanak-Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +0,1''

4. Breen-Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +0,4''

5. Evans-Martin (Toyota Yaris WRC) +0,6''

6. Ostberg-Eriksen (Citroen C3 R5, 1οι WRC 2) +1,2''

7. Katsuta-Barritt (Toyota Yaris WRC) +1,4''

8. Rovanpera-Halttunen ( Toyota Yaris WRC) +1,4''

9. Tidemand-Barth (Skoda Fabia Rally2 evo, 2οι WRC 2) +1,4''

10. Huttunen-Lukka (Hyundai i20 R5) +1,5''

11. Neuville-Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC, 1οι WRC 3) +1,5''

12. Suninen-Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +1,5''

Επιμέρους ειδικές διαδρομές θα μεταδοθούν ζωντανά στη χώρα μας από την Cosmote Sport 8HD (η ώρα στην Εσθονία είναι ίδια με της Ελλάδας)

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

SS4 Otepaa 1, 09:00

SS5 Maekula 1, 10:00

SS6 Elva 1, 11:15

SS7 Prangli 2, 14:35

SS8 Kanepi 2, 15:15

SS9 Otepaa 2, 16:00

Ακόμη, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον αγώνα, μπορούν να κάνουν εγγραφή στο WRC All Live, που βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού (www.wrc.com).

Πρόγραμμα, ωράριο, συμμετοχές, ζωντανή ενημέρωση και χρόνους κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου