Αγώνες WRC

WRC – Ράλλυ Γερμανίας: Ταχύτερος ο Tanak στο SD

Τα Toyota Yaris WRC έκαναν το 1-2 στο σημερινό SD του Ράλλυ Γερμανίας, με τον περσινό νικητή του αγώνα, Ott Tanak να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και τον Jari Matti Latvala να ακολουθεί.

Λίγες ώρες μας χωρίζουν πλέον από την έναρξη ενός από τους πλέον ενδιαφέροντες αγώνες της φετινής χρονιάς, το Ράλλυ Γερμανίας. Σήμερα, τα πληρώματα πραγματοποίησαν το shakedown πριν την έναρξη του αγώνα, ολοκληρώνοντας τις επιλογές τους στο στήσιμο των αυτοκινήτων. Στη διαδρομή των 5,6 χιλιομέτρων, ο Ott Tanak με το Toyota Yaris WRC κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, πιστοποιώντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο περσινός νικητής του αγώνα, ήταν μόλις 0,2 δλ. ταχύτερος από τον Jari Matti Latvala, με τον Φινλανδό να εμφανίζεται ανταγωνιστικός. Μάλιστα, οι χρόνοι των δύο προαναφερθέντων αποτελούν και απόδειξη της ταχύτητας του Yaris WRC στην άσφαλτο. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Sebastien Ogier με το Ford Fiesta WRC, κάνοντας χρήση του νέου αεροδυναμικού πακέτου για πρώτη φορά στην άσφαλτο. Οι Thierry Neuville και Dani Sordo με τα Hyundai i20 WRC, συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Την ίδια ώρα στο σέρβις παρκ, οι φήμες και οι πληροφορίες για τη νέα χρονιά συνεχίζουν να απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης, με την τελευταία να έρχεται δια στόματος του μάνατζερ Timo Jouhki. Ο Φινλανδός γνωστοποίησε ότι οι οδηγοί του, Jari Matti Latvala, Teemu Suninen και Kale Rovanpera έκλεισαν συμφωνία για τη νέα χρόνια, χωρίς όμως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Οι φήμες, λοιπό, αναφέρουν ότι ο Suninen θα συνεχίσει με την M-Sport. Την ίδια ώρα, στην περίπτωση του Latvala οι πιθανότητες είναι να παραμείνει στην Toyota και την επόμενη χρονιά, με τον νεαρό Rovanpera να τον αντικαθιστά το 2020 στην ιαπωνική ομάδα, αφού ακολουθήσει το 2019 την κατηγορία του WRC2 με την ομάδα της Skoda. Με την τελευταία ο Φινλανδός δεσμεύεται με συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά ο Joukhi θεωρεί ότι το 2020 ο νεαρός Rovanpera θα μπορεί να κάνει το άλμα στην καριέρα του χωρίς η Skoda να αποτελέσει τροχοπέδη για αυτόν.

Πίσω στο Ράλλυ Γερμανίας, η αγωνιστική δράση ξεκινάει σήμερα με την τέλεση της σούπερ ειδικές St Wendel, η οποία έχει συνολικό μήκος 2,1 χλμ. και θα ξεκινήσει στις 20:08 ώρα Ελλάδος._Π.Τ.

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '70;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου