Αγώνες WRC

WRC – Ράλλυ Μεξικό: Μετά την SS1

O Esapekka Lappi ήταν ο ταχύτερος στην σούπερ ε.δ. του ενός χιλιομέτρου που άνοιξε την αυλαία του Ράλλυ Μεξικό, αν και προβλήματα στην ειδική δεν επέτρεψαν στους Tanak, Neuville και Ogier να πραγματοποιήσουν την προσπάθεια τους.

Η αυλαία του Ράλλυ Μεξικό άνοιξε εχθές το βράδυ με την τέλεση της σούπερ ειδικής Guanajuato μήκους ενός χιλιομέτρου. Έχοντας περισσότερο χαρακτήρα ενός show, οι οδηγοί πρόσφεραν θέαμα στους χιλιάδες θεατές που την παρακολούθησαν, αν και δεν έλειψαν τα απρόοπτα! Ένα τεχνητό άλμα που είχε τοποθετηθεί από την οργανωτική επιτροπή του αγώνα λίγο πριν τον τερματισμό, είχε σαν αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να χτυπήσουν το εμπρός μέρος των αυτοκινήτων τους μετά από βίαιη προσγείωση. Ο Esapekka Lappi, ο οποίος και πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο, ήταν ένας από αυτούς που “ένιωσε” πιο έντονα τη βίαιη πρόσκρουση μετά το άλμα. Αντίστοιχο πρόβλημα είχε και ο Andreas Mikkelsen, αλλά και ο Kris Meeke. Αυτό οδήγησε την οργανωτική επιτροπή του αγώνα να ακυρώσει την ε.δ., με αποτέλεσμα οι Ott Tanak, Thierry Neuville και Sebastien Ogier, να μην εκκινήσουν και να πάρουν το χρόνο του Kris Meeke, ο οποίος και ήταν ο τελευταίος που πέρασε από την ε.δ. πριν την διακοπή της.

Σε επίπεδο χρόνων, ο Mikkelsen έκανε το δεύτερο χρόνο πίσω από τον Lappi, με τον Meeke να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Τέλος, ένα ανόητο λάθος στοίχισε μερικά δευτερόλεπτα στον Jari Matti Latvala, ο οποίος και είχε σημειώσει σε λάθος σημείο τον τερματισμό της ε.δ. Ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει σε λίγες ώρες από τώρα, με το σκέλος να περιλαμβάνει συνολικά 115 αγωνιστικά χιλιόμετρα._Π.Τ.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου