08 Μαρ 2018

WRC – Ράλλυ Μεξικό: Ταχύτερος ο Meeke στο shakedown

Ο Kris Meeke κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό shakedown του Ράλλυ Μεξικό, με τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί στο Ράλλυ του Μεξικό ακούστηκαν σήμερα στην ε.δ. των 5,1 χλμ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα το καθιερωμένο shakedown πριν την έναρξη του αγώνα. Οι οδηγοί είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους ρυθμίσεις στα αυτοκίνητα τους λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα, σε συνθήκες και επιφάνειες με αυτές που θα συναντήσουν τις επόμενες τρεις ημέρες. Η διαδρομή του αγώνα πέρασε από... δύο στάδια, αφού αρχικά χρειάστηκε να καθαρίσει αρκετά ο δρόμος, ενώ μετά το 4ο πέρασμα των περισσοτέρων ο δρόμος “χάλασε” αρκετά με αποτέλεσμα οι χρόνοι να ανέβουν και πάλι. Έτσι, ο Kris Meeke κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας με το Citroen C3 WRC, ακολουθούμενος από τον Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC.

Οι δυο τους χωρίστηκαν μόλις από 0,4 δλ., ενώ ο Sebastien Ogier ακολούθησε με το Ford Fiesta WRC 1,4 δλ. πίσω τους. Τον ίδιο ακριβώς χρόνο σημείωσε και ο Ott Tanak στην πρώτη του με το Toyota Yaris WRC στο χώμα, μπροστά από τον ομόσταυλο του Jari Matti Latvala. Όπως είναι φυσικό, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Sebastien Loeb, που με το C3 WRC έκανε την επανεμφάνιση του στο θεσμό μετά από τρία ολόκληρα χρόνια. Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ξεκίνησε αναγνωριστικά, και στο τέλος ο καλύτερος του χρόνος ήταν 2,6 δλ. πιο αργός από αυτόν του Meeke. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ο μοναδικός οδηγός που αντιμετώπισε πρόβλημα ήταν ο Esapekka Lappi, ο οποίος αναγκάστηκε από μηχανικό πρόβλημα να διακόψει την προσπάθεια του μετά από μόλις δύο περάσματα.

Ο αγώνας, όμως, ξεκινάει σήμερα και συγκεκριμένα στις 04:08 ώρα Ελλάδος, με την τέλεση της ασφάλτινης σούπερ ε.δ. Guanajuato των 2,53 χλμ. στο κέντρο της ιστορικής πόλης. Τόσο το shakedown, όσο και η σημερινή ε.δ. δεν προσφέρονται για συμπεράσματα, με αποτέλεσμα όλοι να περιμένουμε πλέον την έναρξη του πραγματικού αγώνα την Παρασκευή το απόγευμα. Μέχρι τότε, υπομονή!_Π.Τ.

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: