Αγώνες WRC

WRC - Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Ταχύτερος ο Ogier στο shakedown (+video)

Οι αγωνιστικοί κινητήρες ήχησαν σήμερα στην περιοχή της Gap, με τους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia να πραγματοποιούν το ταχύτερο πέρασμα στο σημερινό shakedown.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη του φετινού WRC, με τα πληρώματα να παίρνουν μια πρώτη γεύση από τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα. Κατ' εξαίρεση για την περίπτωση του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, το shakedown την Τετάρτη, αφού η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει την εκκίνηση και δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές.

Είναι γνωστό πως η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, αφού οι οδηγοί στοχεύουν περισσότερο να κάνουν έναν τελικό έλεγχο στα αυτοκίνητά τους, παρά στον καλύτερο χρόνο. Παρόλα αυτά, καθώς επρόκειτο για την πρώτη κοινή χρονομέτρηση των πληρωμάτων, άπαντες έριξαν μια "ματιά" στους χρόνους.

Ταχύτεροι στη διαδρομή των 3,35 χιλιομέτρων ήταν οι Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC), με την ελάχιστη όμως διαφορά των 0,1 δευτερολέπτων από τους Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC). Τον τρίτο χρόνο της ημέρας σημείωσαν οι Elfyn Evans-Scott Martin (Toyota Yaris WRC), εμπρός από τους Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC).

Neuville

Οι ταχύτεροι χρόνοι των Ogier και Neuville σημειώθηκαν στο πρώτο πέρασμα από τη διαδρομή, ενώ όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί βελτίωσαν το χρόνο τους στο δεύτερο πέρασμα. Παρόλα αυτά, ο χρόνος του Ogier, που πραγματοποίησε 3 περάσματα, παρέμεινε ο ταχύτερος του απογεύματος.

Μετά το "ζέσταμα" όμως, το πραγματικό μέρος του αγώνα θα ξεκινήσει αύριο. Όπως κάθε χρόνο, η εκκίνηση τόσο του Ράλλυ Μόντε Κάρλο όσο και ολόκληρου του WRC, θα δοθεί μπροστά από το Καζίνο, στο Μονακό, στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Έπειτα, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές (Malijai / Puimichel, Bayons / Bréziers), μήκους 17,47 και 25,49 αγωνιστικών χιλιομέτρων αντίστοιχα. Οι Ott Tanak-Martin Jarveoja, που θα αποτελέσουν το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο αύριο, θα ξεκινήσουν την εναρκτήρια ειδική διαδρομή στις 21:38, ώρα Ελλάδος. Σημειώστε, πως η εναρκτήρια ειδική διαδρομή, θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote Sport 5HD.

Υπενθυμίζουμε, πως στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο συμμετέχουν και οι Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman με Peugeot 208 R2.

Live ενημέρωση, χρόνους και ωράριο του αγώνα, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC

Δείτε video από το Shakedown του αγώνα

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική Ειδική Διαδρομή σε άσφαλτο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου