15 Φεβ 2018

WRC – Ράλλυ Σουηδίας: Ταχύτερος ο Neuville στο shakedown

Οι πρωταγωνιστές του WRC ολοκλήρωσαν το shakedown του Ράλλη Σουηδίας, με τον Thierry Neuville να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο με το Hyundai i20 WRC.

Rally Sweden

Η τελευταία δοκιμή των οδηγών πριν την έναρξη του Ράλλη Σουηδίας, ολοκληρώθηκε λίγο έξω από το Torsby. Τα πληρώματα πραγματοποίησαν το shakedown πριν τον αγώνα, και μάλιστα σε ιδανικές συνθήκες. Τόσο στη διαδρομή των 6,86 χιλιομέτρων που αγωνίστηκαν σήμερα τα πληρώματα, όσο και στις ειδικές διαδρομές, υπάρχει άφθονο και φρέσκο χιόνι. Κάτι που καθιστά ιδανικές τις συνθήκες για τους οδηγούς. Πίσω στο σημερινό shakedown, δεν υπήρχε χιονόπτωση και η θερμοκρασία ήταν υπό το μηδέν, ενώ η πολύ μεγάλη προσέλευση των θεατών είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν και κάποιες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Οι οδηγοί είχαν στη διάθεση τους τέσσερα ελαστικά αποκλειστικά για τη σημερινή διαδικασία, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειαζόταν να προσέξουν τη φθορά τους. Με δεδομένο το γεγονός ότι ο δρόμος καθάριζε σημαντικά μετά από κάθε πέρασμα, ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 WRC κατάφερε στο τρίτο του πέρασμα τον ταχύτερο της ημέρας. Τις εντυπώσεις, όμως, κέρδισε ο Mads Ostberg που στην πρώτη του με το Citroen C3 WRC κατάφερε να σημειώσει τον 2ο χρόνο στο 4ο και τελευταίο του πέρασμα, μόλις 0,3 δ. πίσω από τον Βέλγο οδηγό της Hyundai.

Τρίτος ακολούθησε ο Sebastian Ogier με το Ford Fiesta WRC (4o πέρασμα), ενώ την πρώτη τετράδα συμπλήρωσε ο Kris Meeke με το Citroen C3 WRC (5ο πέρασμα), μπροστά από τον Ott Tanak με το Toyota Yaris WRC. Το βράδυ, και συγκεκριμένα στις 21:08 ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εδώ. του αγώνα, η γνωστή σούπερ ειδική στην πόλη του Karlstadt, η οποία έχει μήκος 1,9 χλμ. και έχει χαρακτήρα περισσότερο γιορτής. Η πραγματική δράση ξεκινάει αύριο με 7 ειδικές συνολικού μήκους 142 χιλιομέτρων._Π.Τ.

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: