Αγώνες WRC

WRC Ράλλυ Τουρκίας: Ο επιμένων νικά

Η Τουρκία μπήκε και πάλι στο ημερολόγιο του WRC και όπως είναι λογικό δε γίνεται να μη δούμε από κοντά αυτή την επιστροφή. 

Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και με μόλις έξι διοργανώσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη σύγχρονη μορφή του, το Ράλλυ Τουρκίας επέστρεψε, με νέα εικόνα και φυσικά νέα έδρα. Ο αγώνας από τα βουνά της Αντάλειας μεταφέρθηκε στη Μαρμαρίδα, μια τουριστική παραθαλάσσια περιοχή μια ανάσα από τη Ρόδο. Βρισκόμαστε εδώ ήδη από χθες, πίσω από το τιμόνι ενός Citroen C3 1.2 EAT6 Sport, αλλά περισσότερα για το αυτοκίνητο και το οδοιπορικό μας θα γράψουμε στο τεύχος των 4ΤΡΟΧΩΝ Οκτωβρίου. Για την ώρα πορευόμαστε πέριξ του αγώνα με νοσταλγία αφού σε τέτοιες περιπτώσεις δε γίνεται να μην «κολλήσεις» στο τι έκανε «ο άλλος» καλύτερα και επέστρεψε, την ώρα που η πόρτα για το Ακρόπολις παραμένει ερμητικά κλειστή.

Έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση του αγώνα από το πρωινό shakedown, αλλά και από την πανηγυρική εκκίνηση που διεξήχθη υπό βροχή πριν ακολουθήσει η υπερειδική του αγώνα εντός των δρόμων της Μαρμαρίδας, θα σημειώσουμε πως δεν έχουν γίνει παρά τα απολύτως απαραίτητα, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με... budget! 

Η περιοχή ευνοεί για έναν αγώνα τόσο εύκολο σε σχεδίαση, που κυριολεκτικά μπορείς να τον ακολουθήσεις χωρίς καν να γνωρίζεις από πού περνάει. Ακόμα και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες υπάρχουν πινακίδες λεπτομερέστατης σήμανσης για τις ημέρες και τις ώρες των ειδικών διαδρομών (ούτε λόγος για την απίστευτη ποσότητα αφισών με τα πορτρέτα σχεδόν όλων των οδηγών και των συνοδηγών του Παγκοσμίου και του εθνικού πρωταθλήματος), όταν οι άνθρωποι της οργάνωσης ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια από οπουδήποτε περνάει ο αγώνας και εξυπηρετούν με προθυμία τους πάντες. Τουλάχιστον με τη μέχρι σήμερα εικόνα, η οργάνωση αριθμητικά υπερτερεί των θεατών, για τους οποίους έχει φροντίσει μεταφορά με ανάλογα οχήματα εντός των ειδικών διαδρομών! Φυσικά -όπως στις περισσότερες περιπτώσεις- οι θεατές πληρώνουν εισιτήριο, ωστόσο εδώ η διαχείρισή τους είναι επιπέδου VIP. 

Απόλυτη τάξη παντού, με μόνο το ασφυκτικά μικρό service park που βρίσκεται σε ένα χωράφι στη μέση του πουθενά να μετριάζει την εικόνα, αν και είναι νωρίς για να αξιολογήσει κανείς το εγχείρημα. 

Με την υπερειδική διαδρομή να ολοκληρώνεται αυτήν την ώρα και τον Andreas Mikkelsen να έχει γράψει τον πρώτο ταχύτερο χρόνο του αγώνα (2ος ο Graig Breen +2.5 και 3ος ο Ott Tanak +2.8), η εικόνα θα αρχίζει να σχηματίζεται καλύτερα αύριο. Το σκέλος περιλαμβάνει 3 επαναλαμβανόμενες ε.δ. συνολικού μήκους με την πρώτη να ξεκινάει στις 07:58._Ε.Ξ.

Δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα κάνοντας κλικ εδώ.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου