Αγώνες WRC

WRC: Σε περίπου δύο εβδομάδες η απόφαση του Loeb για το 2021

Αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, είναι πιθανό το Ράλλυ Τουρκίας να αποτελέσει τον τελευταίο αγώνα του Sebastien Loeb με τη Hyundai Motorsport, με τον Γάλλο να δηλώνει πως τις επόμενες εβδομάδες θα έχει περισσότερα να πει για το μέλλον του.

Το Ράλλυ Τουρκίας, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες με επίκεντρο τη Μαρμαρίδα, αποτελώντας τον 5ο γύρο του WRC, είναι σημαντικό για αρκετούς λόγους. Πέραν της εξέλιξης του πρωταθλήματος, είναι και ο δεύτερος φετινός αγώνας για τον Sebastien Loeb, ο οποίος μοιράζεται με τον Daniel Elena το τρίτο εργοστασιακό Hyundai i20 Coupe WRC. Αυτή, ίσως να είναι η τελευταία εμφάνιση του Loeb με τη Hyundai Motorsport, ενώ τα σχέδιά του για τη νέα χρονιά, δεν είναι ακόμη σαφή.

Αρχικά, το πρόγραμμα του Sebastien Loeb περιλάμβανε 6 αγώνες, ωστόσο τα δεδομένα με την πανδημία του COVID, άλλαξαν άρδην. Μετά την έναρξη στο Μόντε Κάρλο, το Ράλλυ Τουρκίας αποτελεί την επιστροφή του πολυνίκη στο WRC, ενώ ορατή πιθανότητα να συμμετάσχει ξανά φέτος σε αγώνα, υπάρχει εφόσον ενταχθεί στο θεσμό το Ράλλυ Monza στο τέλος της χρονιάς. Ήδη, τρίτος οδηγός στο Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας έχει επιβεβαιωθεί πως θα είναι ο Dani Sordo, ενώ ο Craig Breen θεωρείται φαβορί για το τρίτο i20 Coupe WRC στο Ράλλυ Ypres Βελγίου, αγώνα τον οποίο κέρδισε πέρυσι.

Sebastien Loeb - Daniel Elena

Τα παραπάνω δεδομένα, διαμορφώνουν μια παράξενη κατάσταση, αφού αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, το Ράλλυ Τουρκίας μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του πιο επιτυχημένου οδηγού στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Sebastien Loeb, που με συνοδηγό τον Daniel Elena έχει κατακτήσει 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματος και 79 νίκες στο WRC, δεν αποκλείει τη συνέχιση της εμπλοκής του στο WRC, αλλά και τη επιστροφή στο Dakar, για τη νέα χρονιά. Άλλωστε, πριν από μερικούς μήνες είχαν κυκλοφορήσει φήμες περί διερευνητικών επαφών με την Toyota, ώστε να συμμετάσχει σαν εργοστασιακός οδηγός με την ομάδα rally raid, και ως ιδιωτική συμμετοχή σε επιλεκτικούς αγώνες του WRC. Πάντως, το παραπάνω σενάριο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από επίσημα χείλη.

Μιλώντας στο DirtFish λίγες ώρες πριν την έναρξη του Ράλλυ Τουρκίας, ο Loeb ανέφερε: “Κάποιος άλλος θα βρίσκεται στο αυτοκίνητο σε Σαρδηνία και Ypres, οπότε για τη συνέχεια δεν υπάρχει κάποια απόφαση. Γνωρίζουμε πως ίσως η Monza να βρεθεί επίσης στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν έχει αποφασιστεί. Θα μπορούσε το Ράλλυ Τουρκίας να είναι ο τελευταίος μου αγώνας, δεν είναι ξεκάθαρο”.

Sebastien Loeb-Daniel Elena

Όσον αφορά στα μελλοντικά του σχέδια, ο Loeb δήλωσε: “Δε νομίζω να κάνω την ίδια σεζόν του χρόνου. Ίσως εστιάσω σε κάποιο άλλο σχέδιο, σε κάποια άλλη πρόκληση, να επιστρέψω στο Dakar. Δε λέω ότι δε θα κάνω αγώνες του WRC την επόμενη χρονιά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο. Όμως σίγουρα δε θα κάνω έξι αγώνες όπως πέρυσι”.

Απαντώντας στις φήμες περί συνεργασίας με την Toyota για το Dakar, αλλά και για τον χρονικό ορίζοντα κατά τον οποίο θα έχουμε νέα για το μέλλον του, ο Γάλλος είπε: “Αυτή είναι μια καλή ερώτηση όμως για την ώρα δε μπορώ να απαντήσω. Σε περίπου δύο εβδομάδες πρέπει να αποφασίσουμε κάτι, γιατί μετά θα πρέπει να ξεκινήσουμε δοκιμές”.

Για την ώρα, ο Sebastien Loeb είναι συγκεντρωμένος στο Ράλλυ Τουρκίας, όπου αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται το shakedown.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου