Αγώνες WRC

WRC: Συμφωνία διετούς διάρκειας για το Ράλλυ Εσθονίας

Το Ράλλυ Εσθονίας, που ήδη βρίσκεται στο ημερολόγιο της φετινής χρονιάς, θα παραμείνει στο WRC και το 2022.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Εσθονία, ανακοινώθηκε πως οι διοργανωτές του αγώνα έφτασαν σε συμφωνία με τον WRC Promoter ώστε το Ράλλυ Εσθονίας, να παραμείνει στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και το 2022.

Ο αγώνας στη χώρα της Βαλτικής, που υπήρξε Promotional Event του WRC το 2018 και 2019, έλαβε εκτάκτως το χρίσμα να συμπεριληφθεί στο θεσμό πέρυσι, σηματοδοτώντας την επανέναρξη του WRC μετά από το πρώτο κύμα πανδημίας, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη διοργάνωση του αγώνα, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έλαβε το βραβείο ομαδικότητας (Team Spirit Award) στο WRC, έλαβε μόνο θετικά σχόλια. Ως αποτέλεσμα, το Ράλλυ Εσθονίας εντάχθηκε στο πρόγραμμα του 2021 και προγραμματίζεται για τις 15-18 Ιουλίου, ως ο 7ος γύρος της σεζόν.

Όπως έγινε γνωστό, το Ράλλυ Εσθονίας έχει έρθει σε συμφωνία με τον Promoter, ώστε ο αγώνας να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του WRC Και το 2022, κάτι που φυσικά μένει να επιβεβαιωθεί στα τέλη της χρονιάς, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA.

Rally Estonia 2020

“Πρώτα από όλα, ήταν ένα εξαιρετικό γεγονός οπότε θα πω ότι η απόδοση της περσινής χρονιάς ήταν μια βασική πτυχή της απόφασής μας”, δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του WRC, Jona Siebel. “Θα έλεγα πως ο δεύτερος παράγοντας ήταν το πάθος, ιδιαίτερα των Εσθονών φίλων του WRC, που ήταν εξαιρετικό.

“Πιθανώς επειδή υπάρχουν δύο πρώην Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, οι Ott και Martin, αυτό να βοηθά το πάθος σας. Στο τέλος της ημέρας, όλα αφορούν στη δέσμευση και κατανοούμε πως όλοι έχουν δεσμευθεί. Οι διοργανωτές, η κυβέρνηση, οι φίλοι του σπορ, όλη η Εσθονία έχει αφοσιωθεί σε αυτό.

“Τα δύο χρόνια είναι ένα σημαντικό σημάδι από την πλευρά μας, από τη FIA και τον WRC Promoter”.

Υπενθυμίζουμε, πως νικητές του πρώτου Ράλλυ Εσθονίας που προσμέτρησε στο WRC, ήταν οι τοπικοί ήρωες, Ott Tanak-Martin Jarveoja.

Ποιος από τους 7 φιναλίστ για το COTY 2021 κερδίζει τη δική σας ψήφο σαν Αυτοκίνητο της Χρονιάς;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου