top icon
Αγώνες

WRC: Τα τελευταία νέα για το Ράλλυ Ypres

Η προετοιμασία για το Ράλλυ Ypres Βελγίου από διοργανωτές και ομάδες συνεχίζεται κανονικά, όμως τα νέα από τη διασπορά του κορονοϊού καθιστούν ιδιαίτερα αμφίβολη τη διοργάνωση του αγώνα.

Αν και απομένουν σχεδόν 20 ημέρες για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ypres Βελγίου, 7ου και προτελευταίου -θεωρητικά- γύρου στο φετινό WRC (20-22 Νοεμβρίου), κανείς δε μπορεί ακόμη να μιλήσει με βεβαιότητα για τη διεξαγωγή -ή μη- του αγώνα, ενώ μάλιστα τα δεδομένα αλλάζει σε καθημερινή βάση.

Με την ακύρωση των Ράλλυ Νοτίου Βελγίου και Hemicuda, που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και θα φιλοξενούσαν τις εργοστασιακές ομάδες των Hyundai και Toyota αντίστοιχα, έγινε αντιληπτό ότι η κατάσταση στην Κεντρική Ευρώπη και ειδικά στο Βέλγιο, είναι δύσκολη. Βάσει απόφασης του Υπουργείου Αθλητισμού του Βελγίου, απαγορεύτηκε η διεξαγωγή ερασιτεχνικών αθλητικών εκδηλώσεων, στις οποίες εντάσσονταν τα δύο ράλλυ που προσμετρούσαν σε τοπικούς θεσμούς, ενώ τα επαγγελματικά σπορ συνεχίζονται δίχως παρουσία θεατών.

Ypres Rally

Σε αυτό το πλαίσιο και καθώς το Ράλλυ Ypres αποτελεί έναν επαγγελματικό αγώνα, η προετοιμασία από πλευράς διοργανωτών, αλλά και ομάδων, συνεχίζεται κανονικά. Μια σημαντική διαφοροποίηση, είναι πως εφόσον το βελγικό ράλλυ διεξαχθεί, αυτό θα γίνει σίγουρα δίχως παρουσία θεατών. Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό, υπήρχε πρόβλεψη να δημιουργηθούν 72 ζώνες θεατών στις ειδικές των τριών ημερών, καθεμιά εκ των οποίων θα είχε χωρητικότητα 400 ατόμων.  Ωστόσο, έπειτα από την ανακοίνωση πως τα επαγγελματικά σπορ συνεχίζονται χωρίς θεατές, αυτό έπρεπε να αλλάξει. Ήδη, η πίστα Spa-Francorchamps, όπου θα φιλοξενηθεί η τελευταία ημέρα του τριήμερου αγώνα, έκλεισε για το κοινό και θα ανοίξει, τουλάχιστον στα μέσα Νοεμβρίου. Το Ράλλυ Ypres Βελγίου περιλαμβάνει 23 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 265,69 αγωνιστικών χιλιομέτρων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, 20-21 Νοεμβρίου.

Αν και η κατάσταση περιπλέκεται διαρκώς, με τη Γαλλία να ανακοινώνει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου γενικό lockdown για ολόκληρο τον Νοέμβριο, από πλευράς FIA κατέστη γνωστό πως η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά και δεν υπάρχει απόφαση ακύρωσης του αγώνα. Όπως προκύπτει από τη Διεθνή Ομοσπονδία, στα τέλη της εβδομάδας (Παρασκευή) θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον τοπικό Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους στην περιοχή, για “λήψη προληπτικών και στρατηγικών αποφάσεων που ίσως χρειάζονται, για ένα ασφαλές και επιτυχημένο Ράλλυ Ypres Βελγίου”.

Thierry Neuville

Εκτός από τους διοργανωτές πάντως, και οι ομάδες κανονικά προετοιμάζονται για το Ράλλυ Ypres Βελγίου. Η Hyundai πραγματοποίησε δοκιμές τριήμερης διάρκειας στην περιοχή, με τον Craig Breen να οδηγεί πρώτος το Hyundai i20 Coupe WRC για μία ημέρα, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί για τεστ πριν από αγώνα εντός Ευρώπης, κοντά στην Ypres. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο Ott Tanak, σε διαδρομή αντίστοιχη με εκείνες στον βελγικό αγώνα, αλλά επί γαλλικού εδάφους, ενώ τελευταίος οδήγησε ο Thierry Neuville, στην ίδια περιοχή με τον Breen. Ακόμη, στις αρχές Νοεμβρίου το δικό της PET (Pre Event Testing) ετοιμάζει η Toyota, ενώ για πρώτη φορά μετά το lockdown, δοκιμές αναμένεται να πραγματοποιήσει και η M-Sport Ford.

Όπως καταλαβαίνετε, τα πάντα πλέον κρέμονται από μία κλωστή, αφού ακόμη και αν το βελγικό κράτος δώσει τη συγκατάθεσή του για διεξαγωγή του αγώνα, δεν είναι δεδομένο πως όλοι οι συμμετέχοντες, θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ypres, αφού τα μέτρα σε όλη την Ευρώπη αυξάνονται σε ημερήσια βάση. Οι εξελίξεις, αναμένονται σύντομα, αν και με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο αγώνας φαντάζει απίθανο να πραγματοποιηθεί.

Cover Photo: Ott Tanak Social Media

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ