Αγορά Ειδήσεις

Δύο νέα ελαστικά από την BFGoodrich

Η BFGoodrich -που φέτος γιορτάζει τα 120 χρόνια της- ανανεώνει την γκάμα των καλοκαιρινών ελαστικών της με το BFGoodrich Advantage και το BFGoodrich Advantage SUV.

Τα νέα ελαστικά προορίζονται κυρίως για sedan, hatchbacks και SUV -η αγορά των οποίων έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια στην Ευρώπη- και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών των οδηγών. Τα νέα ελαστικά συνδυάζουν πρόσφυση και οδική συμπεριφορά σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, χαμηλή αντίσταση κύλισης, άνετη εμπειρία οδήγησης και μεγάλη ευκολία χειρισμού. Οι επιδόσεις τους, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης έρευνας τόσο στο πέλμα όσο και στο σχεδιασμό των αυτό-μπλοκαριζόμενων εγκοπών, που ελαχιστοποιούν την κίνηση των μπλοκ του πέλματος. Οι καινοτομίες αυτές συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της απόστασης φρεναρίσματος για ακόμα περισσότερη ασφάλεια, ειδικά σε βρεγμένους δρόμους: BFGoodrich Advantage -2,4 και 1,5 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα (1). BFGoodrich Advantage SUV -2,9 και 1,1 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα (2).

BFGoodrich

Τα νέα ελαστικά της γκάμας απέσπασαν την κορυφαία βαθμολογία «Α» στην ευρωπαϊκή ετικετογράφηση, για την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Επιπλέον, η αυξημένη ακαμψία της γόμας του πέλματος που προσφέρει η τεχνολογία των αυτό-μπλοκαριζόμενων εγκοπών, μειώνει την αντίσταση κύλισης και επομένως την κατανάλωση καυσίμου. Τα ελαστικά BFGoodrich Advantage και BFGoodrich Advantage SUV προορίζονται για την αγορά ελαστικών αντικατάστασης. Το ελαστικό BFGoodrich Advantage θα είναι διαθέσιμο σε 99 διαστάσεις, ενώ το BFGoodrich Advantage SUV σε 23 διαστάσεις, ενώ 20 επιπλέον αναμένονται το 2021.


(1) Εσωτερικές δοκιμές φρεναρίσματος του ομίλου Michelin που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2019 στην πίστα δοκιμών του Ladoux. Διάσταση 205/55R16 91V, όχημα VW Golf 7, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά (BFG g-Grip). Μέσος όρος αποτελεσμάτων. Φρενάρισμα από τα 80 χλμ./ώρα στα 20 χλμ./ώρα σε βρεγμένο οδόστρωμα με ABS. Φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα στα 0 χλμ./ώρα σε στεγνό οδόστρωμα με ABS.

(2) Εσωτερικές δοκιμές φρεναρίσματος του ομίλου Michelin που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2019 στην πίστα δοκιμών του Ladoux. Διάσταση 215 / 65R16 98H, όχημα Nissan Qashqai, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά (BFG G-grip SUV). Μέσος όρος αποτελεσμάτων. Φρενάρισμα από τα 80 χλμ./ώρα στα 20 χλμ./ώρα σε βρεγμένο οδόστρωμα με ABS. Φρενάρισμα από τα 100 χλμ./ώρα στα 0 χλμ./ώρα σε στεγνό οδόστρωμα με ABS.


Δελτίο Τύπου

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου