Αγορά Ειδήσεις

H νέα σειρά υγρών Total Quartz EV Fluid για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Total παρουσιάζει μια σειρά υγρών για ηλεκτρικά αλλά και υβριδικά οχήματα

Η Total έχει εμπλουτίσει την προϊοντική της γκάμα με μια καινοτόμα σειρά υγρών για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Παραγμένα χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των ομάδων έρευνας & ανάπτυξης του ομίλου, αυτά τα προϊόντα έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να καλύψουν τις ανάγκες ψύξης και λίπανσης των διαφόρων μερών των νέων τύπων κινητήρων, εξασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθ' όλη τη διάρκεια ζωής τους. Δύο νέες σειρές προϊόντων είναι διαθέσιμες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες: Total Quartz EV Fluid, για επιβατικά οχήματα και Total Rubia EV Fluid, για βιομηχανικά, επαγγελματικά οχήματα και για ηλεκτρικά λεωφορεία. Τα προϊόντα αυτά εντάσσονται στις υπόλοιπες λύσεις ηλεκτροκίνησης που εμπορεύεται η Total Lubricants μέσω μιας ποικιλίας συγκεκριμένων εφαρμογών φόρτισης, αποθήκευσης και διαχείρισης στόλου.

TOTAL

«Μέσα από εκτεταμένες ερευνητικές προσπάθειες, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε αναπτύξει προϊόντα ευθυγραμμισμένα με τις νέες ανάγκες της ηλεκτροκίνησης», εξηγεί ο Philippe Charleux, Senior Vice President Lubricants and Specialities στην Total. «Τοποθετημένα κατά την παραγωγή των οχημάτων, αυτά τα υγρά υψηλής απόδοσης θα τα συνοδεύουν καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, με όφελος προς όλους τους πελάτες μας: κατασκευαστές ανταλλακτικών, αυτοκινητοβιομηχανίες και τελικούς χρήστες. Το έργο αυτό καταδεικνύει την τεχνική μας κατάρτιση και την ικανότητά μας να προβλέπουμε και να καινοτομούμε, γεγονός που αξιοποιούμε για μια βιώσιμη και αποδοτική κίνηση».

total

Τα EV Fluids αναπτύχθηκαν για να παρέχουν τη βέλτιστη λύση για τις ειδικές απαιτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων που συνδέονται με κινητήρες και μεταδόσεις με υψηλές ταχύτητες περιστροφής και την ανάγκη ελέγχου της ανταλλαγής θερμότητας στις ηλεκτρικές μπαταρίες. Οι ερευνητές της Total εστίασαν τις ερευνητικές και αναπτυξιακές τους προσπάθειες για τα εν λόγω υγρά σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά που απαιτούνται από οποιαδήποτε ηλεκτρική ή υβριδική εφαρμογή: διηλεκτρικές ιδιότητες, απαραίτητες για οποιαδήποτε χρήση με ηλεκτρικό ρεύμα, συμβατότητα με νέα εξαρτήματα ηλεκτροκίνησης, που συμβάλλουν στην πρόληψη της διάβρωσης των χάλκινων πηνίων σε ηλεκτροκινητήρες και στην προστασία των πολυμερών τους επιστρώσεων, μια λύση για τους περιορισμούς της θερμοκρασίας ειδικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα: γρήγορη θερμική εκκένωση κατά τη διάρκεια σημαντικών επιταχύνσεων ή γρήγορων φορτίων, θερμική διαχείριση μπαταριών κλπ., συμβατικές υπηρεσίες λίπανσης για κιβώτια ταχυτήτων για την προστασία των μηχανικών εξαρτημάτων τους, τη διατήρηση των βέλτιστων ιδιοτήτων τριβής και την εξασφάλιση της απόδοσης των οχημάτων μέσα στο χρόνο.

Αν και αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,5% των αυτοκινήτων και των φορτηγών στο δρόμο (2 εκατομμύρια οχήματα) και το 2% των πωλήσεων στις 31 Δεκεμβρίου 2018, τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο περίπου των οχημάτων και το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων παγκοσμίως έως το 2040 (με βάση τις εκτιμήσεις μας)1. Αν όμως πρόκειται να υλοποιηθεί αυτή η ραγδαία ανάπτυξη πωλήσεων, ο αριθμός των σημείων φόρτισης θα πρέπει να αυξηθεί δραματικά.

Το 2018, η Total εξαγόρασε την G2mobility, γαλλικό ηγέτη στις λύσεις έξυπνης φόρτισης και συνέχισε με τη δημιουργία δραστηριοτήτων αποκλειστικά αφιερωμένων στην ηλεκτροκίνηση. Το Total EV Charge προσφέρει λύσεις φόρτισης για κάθε τύπο πελάτη, από επιχειρήσεις και καταναλωτές μέχρι δήμους, σε όλες τις τοποθεσίες (δρόμους, δημόσιους χώρους στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων, κτίρια γραφείων, ιδιωτικές κατοικίες κ.α.).

Με βάση το εκτεταμένο δίκτυο πρατηρίων καυσίμων που διαθέτει η Total παγκοσμίως, σχεδιάζει να εγκαταστήσει σημεία ταχείας φόρτισης (δηλαδή φορτιστής 175 kW δίνοντας 100 χιλιόμετρα αυτονομία σε περίπου δέκα λεπτά) σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους κάθε 150 χιλιόμετρα. Στόχος είναι να εγκαταστήσει 300 σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2022 με συνολικά περισσότερα από 1.000 σημεία φόρτισης. Και μέχρι το 2023, το Άμστερνταμ θα διαθέτει 10.000 σημεία φόρτισης με μέγιστη χωρητικότητα 17 kW το καθένα.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου