08 Ιαν 2018

Η Audi πρώτη premium εταιρεία στις λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα το 2017

Η Audi έκλεισε το 2017 στην ελληνική αγορά με αύξηση πωλήσεων και μεριδίου αγοράς αλλά και με δύο σημαντικές επιτυχίες. Η γερμανική εταιρεία βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων λιανικής, ανάμεσα στα premium brands για το 2017, με 1.259 ταξινομήσεις.

Παράλληλα, με συνολικό ποσοστό αύξησης πωλήσεων 17,8% την περασμένη χρονιά, ήταν η premium εταιρεία με τη μεγαλύτερη άνοδο ανάμεσα στις πρώτες 25 μάρκες της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτου (Σ.Ε.Α.Α.), οι 1.259 ταξινομήσεις λιανικής (αύξηση 19%) που σημείωσε η Audi το 2017, την έφεραν στην πρώτη θέση ανάμεσα στον premium ανταγωνισμό. Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία πολύ σημαντική επίδοση, καθώς οι πωλήσεις λιανικής αποδίδουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την προτίμηση του αγοραστικού κοινού. Ο δείκτης της λιανικής αντικατοπτρίζει την πραγματική δυναμική της κάθε εταιρείας στην αγορά, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη του τις πωλήσεις εταιρικών στόλων και εταιρειών ενοικίασης.

Το 2017 ήταν όμως εξίσου επιτυχημένο για την Audi και σε γενικότερο επίπεδο πωλήσεων. Σε μία αγορά αυτοκινήτου που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ έκλεισε στις 88.115 μονάδες, αυξημένη κατά 11,7% σε σχέση με το 2016, οι συνολικά 3.085 ταξινομήσεις της Audi, χάρισαν στη γερμανική μάρκα μερίδιο αγοράς 3,5%, με το ποσοστό αύξησης σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά να είναι 17,8% και να ξεπερνά σημαντικά το μέσο όρο ανόδου της αγοράς. Η αυξητική επίδοση της Audi αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, καθώς συνολικά το premium κομμάτι της αγοράς κινήθηκε πτωτικά το 2017, σημειώνοντας μείωση κατά 5,1%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μία αγορά που τα τελευταία χρόνια μετατοπίζεται διαρκώς προς τις εταιρικές πωλήσεις, η Audi και το 2017 διατήρησε μία υγιή ισορροπία ανάμεσα σε πωλήσεις λιανικής και εταιρικές._Δελτίο Τύπου

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: