Αγορά Ειδήσεις

Το ηλεκτρικό MINI Cooper SE στην Ελλάδα – Τιμές & Εξοπλισμός

Η ελληνική αντιπροσωπεία της ΜΙΝΙ ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης και τα επίπεδα εξοπλισμού - τέσσερα στο σύνολο - του ηλεκτρικού Cooper SE.

Στη χώρα μας το αμιγώς ηλεκτροκίνητο MINI Cooper SE έχει ως αφετηρία τιμής το ποσό των 33.900 ευρώ στην έκδοση S. Σε ότι αφορά την εξωτερική σχεδίαση, το επίπεδο εξοπλισμού που συνοδεύει την έκδοση S περιλαμβάνει λευκό χρώμα (White Silver) στο μεγαλύτερο μέρος των μεταλλικών επιφανειών του οχήματος, ζάντες ελαφρού κράματος MINI Electric Revolite Spoke με διάμετρο 16 ιντσών και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε κίτρινο χρόνο (Energetic Yellow). Από εκεί και πέρα, η έκδοση S διαθέτει σύστημα συναγερμού, ακουστική προειδοποίηση πεζών, αισθητήρας φώτων και βροχής, LED φώτα ομίχλης, LED προβολείς, σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, σπορ καθίσματα εμπρός, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, σύστημα πλοήγησης Connected Navigation και υφασμάτινες επενδύσεις καθισμάτων Double Stripe κ.α.

MINI Cooper SE

Διαβάστε επίσης: Με το ηλεκτρικό MINI Cooper SE στο Nurburgring

Η έκδοση Μ κοστίζει 37.640 ευρώ, με τις εξωτερικές επιφάνειες να είναι βαμμένες σε 5 διαφορετικά χρώματα, ανάμεσα τους και το παραδοσιακό πράσινο χρώμα British Racing Green IV, ενώ διαθέσιμα είναι 4 σχέδια ζαντών ελαφρού κράματος 17 ιντσών, μεταξύ των οποίων και η Tentacle Spoke, καθώς και οροφή και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε λευκό χρώμα. Από εκεί και πέρα, επιπρόσθετα της S, η έκδοση Μ είναι εφοδιασμένη με σύστημα εύκολης πρόσβασης στο εσωτερικό, κάμερα οπισθοπορείας, εσωτερικό και εξωτερικό αντιθαμβοτικό καθρέπτη, υποβραχιόνιο εμπρός, πακέτο αποθηκευτικών χώρων, θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, πακέτο MINI Excitement, αισθητήρα παρκαρίσματος πίσω, πακέτο φωτισμού και σύστημα Driving Assistant.

MINI Cooper SE

Διαβάστε επίσης: Με το MINI Cooper SE στην Transfăgărăşan

Η έκδοση L τιμολογείται στη χώρα μας στα 40.310 ευρώ, με τις εξωτερικές επιφάνειες να είναι βαμμένες σε 5 διαφορετικά χρώματα, ενώ διαθέσιμα είναι 4 σχέδια ζαντών ελαφρού κράματος 17 ιντσών, μεταξύ των οποίων και το MINΙ Electric Corona Spoke, καθώς και οροφή και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε κίτρινο χρώμα (Energetic Yellow). Από εκεί και πέρα, επιπρόσθετα της M, η έκδοση L διαθέτει σύστημα πλοήγησης MINI Connected Plus, αισθητήρες παρκαρίσματος, εμπρός –πίσω, προσαρμοζόμενους προβολείς LED, Parking Αssistant, ηχοσύστημα Harman Kardon, MINI Head-Up Display, δέρμα Cross Punch Carbon Black και εσωτερική διακοσμητική επένδυση MINI Electric.

MINI Cooper SE

Διαβάστε επίσης: 60 χρόνια MINI

Η κορυφαία έκδοση XL του ηλεκτρικού ΜΙΝΙ κοστίζει 42.450 ευρώ. Διατίθεται σε 6 χρώματα αμαξώματος, ανάμεσά τους και το Enigmatic Black, 5 σχέδια ζαντών με διάμετρο 17 ίντσες, μεταξύ των οποίων και οι δίχρωμες Roulette Spoke καθώς και οροφή και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών στο χρώμα του αμαξώματος. Από εκεί και πέρα, περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της έκδοσης L και επιπλέον δερμάτινες επενδύσεις καθισμάτων, πανοραμική γυάλινη οροφή, δερμάτινο τιμόνι MINI Yours, διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού και επενδύσεις καθισμάτων MINI Yours.

MINI Cooper SE

Διαβάστε επίσης: Στα τεχνικά ενδότερα του νέου MINI Cooper SE

Θυμίζουμε ότι το νέο ΜΙΝΙ Cooper SE είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο του Βρετανού κατασκευαστή. Και συνάμα, το πρώτο premium μικρό EV. Την κίνηση προσφέρει για την περίσταση ένας σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος είναι κατά πολύ μικρότερος σε μέγεθος σε σχέση με έναν αντίστοιχης απόδοσης θερμικό, αποδίδοντας 184 ίππους και 270 Nm ροπής. Σύμφωνα με το εργοστάσιο, η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 60 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 3,9 δλ. και ως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δλ. Η εταιρεία ανακοινώνει ότι η τελική ταχύτητα του οχήματος περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλ./ώρα.

MINI Cooper SE

Το ΜΙΝΙ Cooper SE εφοδιάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου των 32,6 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία 235 έως 270 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP προσαρμοσμένου για λόγους σύγκρισης στον κύκλο NEDC (μέση κατανάλωση ενέργειας: 15,0-13,2 kWh/100 χλμ.). Η φόρτιση μπορεί να γίνει σε οικιακό δίκτυο με μέγιστη ισχύ έως 11  kW σε χρόνο δυόμιση ωρών έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας και σε τρεισήμισι ώρες για το 100%. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης επιτοίχιου φορτιστή (Wallbox), καθώς και η φόρτιση σε δημόσιο φορτιστή έως 50 kW σε χρόνο 35 λεπτών έως το 80 της μέγιστης δυναμικής του συσσωρευτή ενέργειας – σε κάθε περίπτωση η μπαταρία του Cooper SE μπορεί να φορτιστεί σε δίκτυο AC ή DC χρησιμοποιώντας τα βύσματα τύπου Type 2 και CCS Combo 2._Χ.Α.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου