Αγορά Ειδήσεις

Νέα εποχή ΕΛΙΝΟΪΛ

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες από την Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίων.

 

Τη στρατηγική της Ελινόϊλ, που τη βοήθησε να ξεπεράσει τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και με την οποία θα πορευτεί στα επόμενα χρόνια, εξήγησε σε Συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Αληγιζάκης.
Προκειμένου να επιβιώσει στα χρόνια της κρίσης, όπου σημειώθηκε μια πτώση της κατανάλωσης κατά 43% (πτωτική τάση που συνεχίζεται και σήμερα) η Ελινόιλ ανέπτυξε νέες δραστηριότητες. Έτσι αφενός στράφηκε στο διεθνές εμπόριο πραγματοποιώντας πωλήσεις σε 17 χώρες εκτός Ελλάδας, ενώ η μικρή τεχνική της εταιρεία που φρόντιζε για την κατασκευή των πρατηρίων της αναλαμβάνει πλέον ανακαινίσεις και εξωραϊσμούς κτιρίων για τρίτους. Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών δεν εξασφάλισε μόνο την επιβίωση της εταιρείας αλλά πέτυχε και ένα ρεκόρ κερδοφορίας τα τελευταία δύο χρόνια!

 

Δέσμευση ποιότητας
Στο κομμάτι των καυσίμων, η Ελίν ήταν η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με το ΕΜΠ για την πραγματοποίηση ελέγχων στα καύσιμα του δικτύου της, προκειμένου αντιμετωπίσει το πρόβλημα της νοθείας και μάλιστα είναι η μόνη εταιρεία που αν εντοπίσει παραβατικές περιπτώσεις θέτει εκτός του δικτύου της τα συγκεκριμένα πρατήρια.

Πηγαίνοντας το θέμα διασφάλισης της ποιότητας των καυσίμων ένα βήμα πιο μπροστά, από τον επόμενο μήνα η Bureau Veritas θα ελέγχει τις διαδικασίες προκειμένου η διακίνηση και παραλαβή από τα διυλιστήρια, στις εγκαταστάσεις και στον τελικό καταναλωτή να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια. Η Bureau Veritas θα πραγματοποιεί κρυφούς ελέγχους στα πρατήρια της εταιρείας, ενώ την ίδια στιγμή οι Lloyd's, ο μεγαλύτερος ελεγκτικός οργανισμός του κόσμου θα επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιούνται οι έλεγχοι και πως τηρούνται οι διαδικασίες ποιότητας. Όλο αυτό συμπυκνώνεται στο σήμα “Δέσμευση ποιότητας” που θα δούμε στα πρατήρια της εταιρείας από τον ερχόμενο μήνα.


Νέα γενιά καυσίμων Crystal

Με την ονομασία Crystal θα χαρακτηρίζονται τα καύσιμα νέας γενιάς.
Ειδικά στο diesel ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόσθετο που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μυκήτων και τη μικροβιακή μόλυνση που προκαλεί το βιοντίζελ.

Επειδή όπως αναφέραμε ήδη τα παραδοσιακά καύσιμα χάνουν μερίδιο η Ελινόιλ προχωράει σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία Ήρων της ΤΕΡΝΑ προκειμένου η πρώτη να μπει -Από τον ερχόμενο Απρίλιο- στο χώρο της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, κάτω από τα εμπορικά σήματα ELECTRICON ELIN και AERION ELIN. Η πώληση των συγκεκριμένων υπηρεσιών θα πραγματοποιείται από το δίκτυο των 620 πρατηρίων, ενώ στη Θεσσαλία θα δημιουργηθεί και το πρώτο της πρατήριο που θα διαθέτει φυσικό αέριο κίνησης.

Η εταιρεία που ξεκίνησε πριν από 65 χρόνια από τους Διαμαντίδη – Κουρούκλη στο κομμάτι της διανομής μαζούτ για τη βιομηχανία, κατέχει σήμερα το 10% στην αγορά των καυσίμων και μεταμορφώνεται μέσα από τις νέες υπηρεσίες της σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας.

Ψηφίστε το πιο όμορφο sport coupe των τελευταίων 50 ετών. Προσοχή, δεν αναζητούμε το καλύτερο αλλά το πλέον όμορφο από το 1970 μέχρι σήμερα.

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου