14 Φεβ 2018

Νέο Dacia Duster: Από 13.670 ευρώ

Το Dacia Duster, το πιο επιτυχημένο μοντέλο της ρουμανικής εταιρείας και ένα από τα πιο δημοφιλή του είδους του στην ευρωπαϊκή αγορά, περνά στη δεύτερη γενιά του.

Παρά τη σημαντική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, το νέο Dacia Duster διατίθεται στις δημοφιλέστερες εκδόσεις του στην ελληνική αγορά χωρίς απολύτως καμία αύξηση της τιμής σε σχέση με το μοντέλο της προηγούμενες γενιάς. Το νέο Dacia Duster εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο από τις 13.670 ευρώ, ενώ η πλήρως εξοπλισμένη έκδοση 1.5 dCi 110 4Χ4 Sportive, παραμένει σταθερά στις 17.350 ευρώ. Σταθερή παραμένει και η διάθεση του μοντέλου με 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια οδική βοήθεια.

Εφοδιασμένο με μια σειρά νέων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, το Duster συνεχίζει να είναι εξαιρετικά ικανό στις εκτός δρόμου διαδρομές και παράλληλα άνετο, ασφαλές και πρακτικό στην καθημερινή χρήση. Παρά τη σημαντική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, το νέο Dacia Duster θα διατίθεται στις ίδιες χαμηλές τιμές, όπως και ο προκάτοχος του. Το νέο Duster διαθέτει νέο σχεδιασμό στο εμπρόσθιο μέρος. Η ευμεγέθης γρίλια και τα τοποθετημένα στα άκρα του αμαξώματος φωτιστικά σώματα έχουν σαν αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να δείχνει ακόμα πιο πλατύ. Το παρμπρίζ ήρθε πιο μπροστά κατά 100χλστ. και είναι πιο κάθετο με αποτέλεσμα η καμπίνα των επιβατών να έχει μια πιο ευρύχωρη αίσθηση. Στο εσωτερικό, η εστίαση βρίσκεται στη εντελώς αναθεωρημένη θέση οδήγησης, η οποία τώρα προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και πρακτικότητα στις καθημερινές μετακινήσεις. Η θέση του οδηγού διαθέτει υποβραχιόνιο, ρύθμιση οσφυϊκής μοίρας και ένα νέο σύστημα ρύθμισης του ύψους που προσφέρει 60χλστ. διαδρομής (σε σχέση με τα 40χλστ. της πρώτης γενιάς του Duster).

Η έδρα του καθίσματος έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 20χλστ. για καλύτερη στήριξη. Ο νέος σχεδιασμός των καθισμάτων προσφέρει καλύτερη πλευρική στήριξη, άνεση και αντοχή στη χρήση. Ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, το τιμόνι του νέου Duster είναι επενδεδυμένο με ειδικό δέρμα το οποίο διαθέτει ευχάριστη αφή και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη χρήση.

Το νέο Duster συνεχίζει να εφοδιάζεται με μία σειρά αποδοτικών και αξιόπιστων κινητήρων του GROUPE RENAULT. Οι κινητήρες ξεχωρίζουν για την πολιτισμένη λειτουργία τους, την οικονομία καυσίμου, αλλά και το χαμηλό κόστος συντήρησης. Ο κινητήρας βενζίνης 1.6 SCe 115 (εκδόσεις 2WD και 4WD) συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο. Ο κινητήρας πετρελαίου 1.5 dCi 110 (εκδόσεις 2WD και 4WD) ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο, αλλά και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC (μόνο στην έκδοση 2WD).

Οι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα του νέου Duster φτάνουν τα 27,2 λίτρα, συμπεριλαμβανομένων και 2,8 λίτρων που προσφέρει ένα νέο συρτάρι το οποίο βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Ο χώρος αποσκευών κάτω από την εταζέρα είναι 445 dm3 VDA (478 λίτρα) για την έκδοση 2WD και 411 dm3 VDA (467 λίτρα) για την έκδοση 4WD. Με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος η συνολική χωρητικότητα φτάνει τα 1,478 dm3 VDA (1,623 λίτρα). Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στον τομέα της ηχομόνωσης με το θόρυβο στο εσωτερικό να έχει μειωθεί κατά 50% μέσω της χρήσης αναβαθμισμένων ηχομονωτικών υλικών.


Διαστάσεις (μήκος 4,34μ., πλάτος 1,80μ., απόσταση από το έδαφος 210χλστ., γωνία προσέγγισης 30°, γωνία διαφυγής 34° -33° έκδοση 4WD-, γωνία ράμπας 21°)


Δείτε στο τέλος του άρθρου μας, στα επισυναπτόμενα αρχεία σε μορφή pdf, τον πλήρη τιμοκατάλογο του μοντέλου με τα εξοπλιστικά του στοιχεία, καθώς και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά


 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: