Αγορά Ειδήσεις

Το νέο Suzuki Ignis στην ελληνική αγορά

Από 11.530 ευρώ το ολοκαίνουργιο Suzuki Ignis που ξεκινάει άμεσα την πορεία του στην ελληνική αγορά.

Με ακόμα ένα νέο μοντέλο, αυτήν τη φορά τον αντικαταστάτη του Ignis στην κατηγορία Α, η Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, αντιπρόσωπος της Suzuki στην Ελλάδα για περισσότερα από 50 χρόνια, “βλέπει” τη διατήρηση ή και ενίσχυση της ήδη δυναμικής της παρουσίας στην εγχώρια αγορά.

Το νέο Ignis, που από πλευράς σχεδιασμού διατηρεί το κόμπακτ σχήμα του προκατόχου του, αλλά με αισθητά διαφοροποιημένη αισθητική (σ.σ. και τολμηρή κατά την άποψή μας) προσέγγιση, παίζει στην κατηγορία με ατού τις μεγαλύτερες διαστάσεις συγκριτικά με αυτές του ανταγωνισμού. Με μήκος 3.693, αλλά και με μικρές επιφάνειες στα πλαστικά του εσωτερικού του διακόσμου, μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες, “αφήνοντας” και 267 λίτρα στο χώρο αποσκευών (227 στα 4WD). 

Από πλευράς κινητήρων, διαθέσιμος είναι ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1,2 λίτρων με 90 ίππους που χρησιμοποιεί και το Baleno, o οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων, αλλά και με ένα αυτοματοποιημένου συμπλέκτη για τη δικίνητη έκδοση AGS. Παραδοσιακά, τόσο ως Suzuki, αλλά και όπως ο προκάτοχός του, το Ignis διατίθεται και σε τετρακίνητες εκδόσεις, με τη μεταφορά της ροπής στον πίσω άκαμπτο άξονα (ημιάκαμπτος στις δικίνητες εκδόσεις) να αναλαμβάνει ένας συνεκτικός συμπλέκτης. Στην κορυφή της γκάμας (δικίνητων ή τετρακίνητων), θα υπάρχουν οι υβριδικές εκδόσεις SHVS, οι οποίες με την αρωγή ενός ηλεκτροκινητήρα θα διακρίνονται για τις κάτα καλύτερες επιδόσεις αναφορικά με την κατανάλωση και την επιτάχυνση από στάση.

Αναλυτικά ο τιμοκατάλογος του νέου Ignis:

2WD

GL 11.530

GL+ 12.530

GLX 14.280

AGS (GL+) 13.430

SHVS (GLX) 15.080

 

4WD

GL+ 14.030

GLX 15.780

SHVS (GLX) 16.580

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου