23 Μάιος 2018

Nissan Leaf: η νέα γενιά του μοντέλου ήρθε στην Ελλάδα

Το ηλεκτρικό Nissan Leaf εισάγεται πλέον επίσημα και στη χώρα μας.

Το νέο Nissan Leaf ήρθε στην Ελλάδα

Με τη δημοσιογραφική παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του ηλεκτρικού Nissan Leaf, η οποία -συμβολικά- πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS» στη Θεσσαλονίκη, το όχημα μηδενικών ρύπων της ιαπωνικής εταιρείας ξεκινά επισήμως τη σταδιοδρομία του και στη χώρα μας.

Το νέο Nissan Leaf παρουσιάστηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «NOESIS» στη Θεσσαλονίκη.

Στους περισσότερους δεν χρειάζονται συστάσεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, καθώς με αυτό η Nissan και ο εμπνευστής της, ο Κάρλος Γκον, ουσιαστικά ξεκίνησαν το 2010 την κούρσα για την ηλεκτροκίνηση, στην οποία πλέον συμμετέχουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι πωλήσεις της πρώτης γενιάς του μοντέλου πέρασε τις 300.000 μονάδες, ενώ το ίδιο δυναμικά ξεκίνησε και το νέο Leaf, καθώς μέσα στους πρώτους μήνες της παραγωγής του οι παραγγελίες έφτασαν τις 35.000.

Δεν θα προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες όσο αφορά τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, το οποίο οδηγήσαμε πρόσφατα στη Γαλλία (διαβάστε εντυπώσεις από την οδήγηση του Nissan Leaf εδώ), αυτό όμως που αξίζει να επισημάνουμε είναι η βελτιωμένη αυτονομία του, χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα των συσσωρευτών του. Η επίσημη τιμή της αυτονομίας φτάνει τα 378 χλμ., με τον κύκλο NEDC, ή 270 με το νέο κύκλο WLTP, σύμφωνα με τον οποίο η εμβέλεια σε αστικό περιβάλλον μπορεί να αγγίξει τα 415 χλμ.

Υπενθυμίζουμε πως το νέο Nissan Leaf κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 110 kW και ροπή 320 Nm, που εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα μέσα σε 7,9 ''.

Η διάρκεια φόρτισης ποικίλει ανάλογα με τον φορτιστή, με το μικρότερο χρόνο να επιτυγχάνεται φυσικά- σε ταχυφορτιστή (40΄για το 80% της φόρτισης). Να επισημάνουμε εδώ πως η εταιρεία Fortisis είναι στη χώρα μας ο πιστοποιημένος προμηθευτής φορτιστών.

Το νέο Nissan Leaf είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά για τους λιγοστούς πρωτοπόρους αγοραστές, με τιμή που ξεκινά από τα 32.990€. Μια πιο βασική έκδοση, από πλευράς εξοπλισμού, η οποία θα μπορούσε να έρθει σε τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 ευρώ, καταργήθηκε από την εταιρεία προκειμένου να διατηρηθεί η κορυφαία διάκριση των 5 αστεριών στις δοκιμές του EuroNCAP.

Ο κ.Τάκης Θεοχαράκης στη δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Nissan Leaf

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Το νέο Nissan Leaf ήρθε στην Ελλάδα
  • Το νέο Nissan Leaf ήρθε στην Ελλάδα
  • Το νέο Nissan Leaf ήρθε στην Ελλάδα
  • Το νέο Nissan Leaf ήρθε στην Ελλάδα
Συνημμένα Αρχεία:
Ετικέτες: