09 Δεκ 2017

Ο Όμιλος Σφακιανάκη εξαγοράζει τη Speedex

Στην απόκτηση του 49,55% των μετοχών που κατείχε ο όμιλος Fourlis στη Speedex προέβη ο όμιλος Σφακιανάκης. Έτσι, το ποσοστό του τελευταίου στη γνωστή εταιρεία ταχυμεταφορών διαμορφώνεται πλέον σε 99,1%.

Σφακιανάκης

Όπως ανακοίνωσε η Fourlis, η πώληση του μεριδίου που μέχρι σήμερα κατείχε στη Speedex δεν θα επηρεάσει τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και συνολικά του ομίλου. «Η πράξη αυτή εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου Fourlis για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες λιανικής πώλησης ειδών οικιακού εξοπλισμού και επίπλου (ΙΚΕΑ) και λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών (INTERSPORT, THE ATHLETE’S FOOT)», σημειώνει η εταιρεία.

Από την πλευρά της, η Σφακιανάκης ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «η συναλλαγή εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο του Ομίλου Σφακιανάκη να ενισχύσει τον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα παροχής υπηρεσιών που σήμερα αποτελείται από τους κλάδους Long Term Leasing (Executive Lease), Rent-A-Car (Enterprise National Alamo) και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (Sfakianakis Insurance), καθώς η Speedex κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των ταχυμεταφορών και ξεχωρίζει για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου».

Η Speedex ιδρύθηκε το 1986 και συγκαταλέγεται σήμερα στις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα διαθέτοντας σε όλη την επικράτεια πάνω από 200 καταστήματα.

Πηγή: capital.gr

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Speedex
  • Σφακιανάκης
Ετικέτες: