04 Δεκ 2017

Οι τιμές του νέου Honda Civic Type R στην Ελλάδα

Μέσω της επίσημη ιστοσελίδας της Honda στη χώρα μας έγιναν γνωστές οι τιμές πώλησης της νέας πολεμικής μηχανής των Ιαπώνων.

Honda Civic Type R

Το νέο Honda Type R είναι και πλέον επίσημα στη χώρα μας σε δύο διαθέσιμες εκδόσεις: τη βασική και την GT. Αμφότερες είναι εφοδιασμένες με ένα πλήρες σετ αερόσακων (οδηγού, συνοδηγού και πλευρικοί τύπου κουρτίνας εμπρός και πίσω), ABS με ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης και Brake Assist, σύστημα ελέγχου ευστάθειας (VSA), Hill Assist, κλιματισμό, αισθητήρες βροχής και φώτων, ηλεκτρονικό χειρόφρενο συναγερμό, πλήρες ηχοσύνολο με 8 ηχεία, οθόνη αφής 7 ιντσών (Honda Connect), κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και με ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού που περιλαμβάνει τα Collision Mitigation Braking System, Forward Collision Warning, Lane Keep Assist, Lane Departure Warning, Road Departure Warning, Intelligent Speed limiter, Intelligent Adaptive Cruise Control και Traffic Sign Recognition. Η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 49.740 ευρώ.

Η πλουσιότερη έκδοση GT προσφέρει επιπλέον της βασικής διζωνικό κλιματισμό, σύστημα πλοήγησης, αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά ανακλινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, δυνατότητα φόρτιση κινητού, 11 ηχεία, κόκκινες διακοσμήσεις στις εξωτερικές επιφάνειες, φώτα LED και πίσω εταζέρα, ενώ στον τομέα της ασφάλειας ενσωματώνει και τα συστήματα Blind Spot Information και Cross Traffic Monitor. Η τιμή της καθορίστηκε στα 53.650 ευρώ.

Θυμίζουμε πως ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος VTEC κινητήρας διαθέτει σύστημα άμεσου ψεκασμού και σύστημα μεταβλητού ελέγχου του χρονισμού των βαλβίδων αποδίδοντας 320 ίππους και τη ροπή 400 Nm. Σε σχέση με το παρελθόν, διαθέτει νέο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής με τρεις διαφορετικές απολήξεις στην εξάτμιση και διαφοροποιημένη χαρτογράφηση. Παράλληλα, ο νέος στρόφαλος μονής μάζας βελτιώνει την απόκριση και μειώνει την αδράνεια στο συμπλέκτη κατά 25%. Σε συνδυασμό με την κοντύτερη κατά 7% τελική σχέση μετάδοσης του υδρόψυκτου πλέον κιβωτίου των 6 σχέσεων, αλλά και το ηλεκτρονικό γκάζι, οι Ιάπωνες έκαναν ό,τι είναι εφικτό για να εξαλείψουν το φαινόμενο της υστέρησης.

Σε ότι αφορά στην ανάρτηση, εμπρός έχουν χρησιμοποιηθεί γόνατα ΜακΦέρσον, με τα διπλά ψαλίδια βάσης (Dual Axis) και τις αρθρώσεις να είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, για μείωση του βάρους, αλλά και για μεγαλύτερη ακρίβεια. Πίσω, ο ημιάκαμπτος άξονας του προηγούμενου μοντέλου έχει δώσει τη θέση του σε μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και ηλεκτρομαγνητικά ρυθμιζόμενα ελατήρια. Το Adaptive Damper System είναι αναβαθμισμένο, και πλέον προσφέρει τρεις επιλογές, Cofmort, Sport και +R. Μέσα από την επιλογή του σχετικού προγράμματος, διαφοροποιούνται παράλληλα το σύστημα διεύθυνσης με την ηλεκτρική κρεμαγιέρα μεταβλητού λόγου, η απόκριση στο γκάζι και, φυσικά, η σκληρότητα της ανάρτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο... ακραίο και προτεινόμενο από τη Honda αποκλειστικά για χρήση στην πίστα +R, το Civic είναι κατά 15% πιο σφιχτό σε σχέση με το πρόγραμμα Sport. Αν δε σας αρκούν αυτά, προσθέστε ότι το Type R εφοδιάζεται και με το σύστημα Agile Handling Assist, το οποίο συνδυάζει τον ηλεκτρονικό έλεγχο της ροπής που φθάνει στους κινητήριους τροχούς με τη λειτουργία του ελικοειδούς μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, για την ιδανική διαχείριση των 320 ίππων στους εμπρός τροχούς._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
  • Honda Civic Type R
Ετικέτες: