Αγορά Ειδήσεις

Όταν οι ταχύτητες κουμπώνουν με δυσκολία

Η Liqui Moly που εξειδικεύεται στα πρόσθετα προσφέρει με το πρόσθετο βαλβολίνης ένα συμπλήρωμα για τις βαλβολίνες, το οποίο λύνει συνήθως τα προβλήματα στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων.

Συμβαίνει συχνότερα ειδικά στα παλιότερα αυτοκίνητα: οι ταχύτητες αρχίζουν να μαγκώνουν. Η αιτία είναι τις περισσότερες φορές η φθορά στο σασμάν. Η επισκευή από μηχανικό είναι σίγουρο ότι θα κοστίσει πολλά. Η γερμανική εταιρεία Liqui Moly που εξειδικεύεται στα πρόσθετα προσφέρει με το πρόσθετο βαλβολίνης ένα συμπλήρωμα για τις βαλβολίνες, το οποίο λύνει συνήθως τα προβλήματα στα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων. Το πρόσθετο βαλβολίνης πρέπει απλώς να προστεθεί στη βαλβολίνη. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζει τις τριβές και διευκολύνει τις αλλαγές. Περιέχει το στερεό λιπαντικό MoS2, το οποίο εξομαλύνει τις ανομοιομορφίες των μεταλλικών επιφανειών και περιορίζει τη φθορά. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η θερμική καταπόνηση στο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς το προϊόν δεν περιέχει καθόλου διαβρωτικά χημικά ενεργά συστατικά τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα ευαίσθητα μη σιδηρούχα μέταλλα του σασμάν. Για τον λόγο αυτόν, χάρη στις εξαιρετικές προστατευτικές του ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς κανένα πρόβλημα τόσο σε αντίκες, αλλά και σε καινούργια οχήματα με συγχρονισμένα κιβώτια.

Το πρόσθετο βαλβολίνης δεν είναι μαγικό φίλτρο, το οποίο μπορεί να εξαφανίσει σημαντικά μηχανικά ελαττώματα. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, να περιορίσει τα συμπτώματα ή να επιβραδύνει σημαντικά την πρόοδο του ελαττώματος. Το μεγάλο πλεονέκτημα έγκειται στην εύκολη και οικονομική χρήση του. Σάς επιτρέπει να αποφύγετε μια δαπανηρή, ακριβή διάγνωση και να χρησιμοποιήσετε το πρόσθετο χωρίς μεγάλο κίνδυνο ή ακόμη και προληπτικά. Ίσως έτσι να λυθεί το πρόβλημα και η υπόθεση να κλείσει. Αν το πρόβλημα συνεχίσει να υφίσταται, δεν θα έχετε χάσει σχεδόν τίποτα, γιατί ο χρόνος και τα χρήματα που ξοδέψατε θα είναι μηδαμινά. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα που, διαφορετικά, θα δίνατε για διαγνώσεις και μηχανικούς.

Από τη συγκεκριμένη κατάσταση δεν ωφελείται μόνο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου. Ακόμη και το συνεργείο που προσφέρει αυτήν την υπηρεσία μπορεί να κερδίσει πόντους. Από τη μια, μπορεί να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του με πελάτες οι οποίοι διαφορετικά δεν θα ήταν καθόλου πρόθυμοι να υποστούν το υψηλό κόστος επισκευής. Και από την άλλη, το συνεργείο δίνει έμφαση στην τεχνική εμπειρία του, καθώς μπορεί να προσφέρει μια ευνοϊκή εναλλακτική λύση από άποψη κόστους. Έτσι, αυξάνεται η εμπιστοσύνη των πελατών και βελτιώνεται η φήμη του συνεργείου.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου