Αγορά Ειδήσεις

Προϊόντα καθαρισμού κινητήρων: Πόσο χρήσιμα είναι;

Τα επώνυμα και αξιόπιστα προϊόντα καθαρισμού έχουν τη δυνατότητα να απαλλάξουν τον κινητήρα από τα ιζήματα και να αποκαταστήσουν την αρχική του απόδοση.

Με την πάροδο των ετών, η απόδοση του κινητήρα φθίνει ολοένα και περισσότερο. Η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται, όπως επίσης και οι τιμές των καυσαερίων. Για τα παραπάνω ενοχοποιούνται τα ιζήματα στα εσωτερικά μέρη του κινητήρα, τα οποία εμποδίζουν την καύση. Τα προϊόντα καθαρισμού βοηθούν στην καταπολέμησή τους στους κινητήρες βενζίνης.

Η καύση της βενζίνης στον κινητήρα δεν είναι ποτέ τέλεια. Πάντα παραμένουν υπολείμματα καύσης, τα οποία επικάθονται επίσης στο σύστημα ψεκασμού και παρεμποδίζουν τον ψεκασμό της βενζίνης. Συνεπώς, η διαδικασία της καύσης είναι ακόμη πιο ατελής και τα νέα ιζήματα επικάθονται ακόμη πιο γρήγορα – ένας φαύλος κύκλος. Όσο πιο παλιός είναι ο κινητήρας, τόσο περισσότερα σωματίδια τραβάει και συγκεντρώνει στο εσωτερικό του. Και όσο χειρότερη είναι η ποιότητα της βενζίνης, τόσο περισσότερα ιζήματα δημιουργούνται. Όπως μια φωτιά με υγρά ξύλα δεν καίει καλά και καπνίζει πολύ, η ίδια κατάσταση επικρατεί στον κινητήρα με μια κακής ποιότητας βενζίνη.

Δεν είναι δύσκολο να αποκαταστήσουμε την αρχική απόδοση και τις τιμές κατανάλωσης. Το προϊόν καθαρισμού προστίθεται απλώς στο ρεζερβουάρ. Κάθε φορά, όταν λειτουργεί ο κινητήρας, οι καθαριστικές δραστικές ουσίες εισέρχονται μαζί με τη βενζίνη στο σύστημα ψεκασμού και διαλύουν τις επικαθίσεις. Οι διαλυμένοι ρύποι καίγονται μέσα στον κινητήρα και, στη συνέχεια, αποβάλλονται μαζί με τα καυσαέρια. Ο θάλαμος καύσης είναι και πάλι καθαρός. Στην περίπτωση επίμονων ρύπων μπορεί να χρειαστεί να προσθέτετε μια δόση καθαριστικού προϊόντος πολλές συνεχόμενες φορές όταν γεμίζετε το ρεζερβουάρ. Μπορεί να χρησιμοποιείται επίσης για λόγους πρόληψης: μια δόση κάθε 2.000 χιλιόμετρα φροντίζει να μην δημιουργούνται καν νέα ιζήματα.

Κάθε επώνυμο και αξιόπιστο προϊόν καθαρισμού υποβάλλεται σε δοκιμές από τα ινστιτούτα δοκιμών, τα οποία διενεργούν κατά κύριο λόγο δοκιμές κινητήρων για κατασκευαστές αυτοκινήτων. Στην αρχή, οι μηχανικοί ήταν επιφυλακτικοί για τη δράση των πρόσθετων. Αλλά τα αποτελέσματα των δοκιμών τους έπεισαν, σε τέτοιον βαθμό μάλιστα, που τώρα και οι ίδιοι τα χρησιμοποιούν για να απομακρύνουν τα ιζήματα από τους κινητήρες που υποβάλλουν σε δοκιμές.

 

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου